2020-02-14 07:00:39
Φωτογραφία για Κλειστά πέντε σχολεία λόγω ψώρας, στην Θεσσαλονίκη
Κλειστά θα μείνουν για τρεις μέρες 4 σχολεία στη δυτική Θεσσαλονίκη και ακόμα ένα, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα θα κλείσει μόνο για αύριο, Παρασκευή, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα ψώρας.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστά είναι από την Τετάρτη το 5ο και το 8ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, καθώς και το 1ο και το 5ο νηπιαγωγείο. Το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου βρίσκεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με τα υπόλοιπα τέσσερα, ωστόσο θα μείνει κλειστό μόνο αύριο, Παρασκευή.

Η απόφαση για να μείνουν τα σχολεία κλειστά πάρθηκε περισσότερο για προληπτικούς λόγους, ενώ σημειώνεται ότι τα κρούσματα εμφάνισαν ένας μαθητής νηπιαγωγείου και ένας δημοτικού, τα οποία είναι αδέρφια μεταξύ τους.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης ήταν καθησυχαστικός σχετικά με τα κρούσματα και υπογράμμισε πως «πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό»
. Ο κ. Κόπτσης σημείωσε πως το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό. Ακόμη, τόνισε πως το κλείσιμο αφορά μόνο τα 4 από τα 5 σχολεία του συγκροτήματος. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα πέμπτο σχολείο, και συγκεκριμένα το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό μόνο την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα γίνει απολύμανση του κτιρίου. Και τα 5 σχολεία θα λειτουργήσουν ξανά κανονικά από τη Δευτέρα.

Ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε επίσης ότι οι υγειονομικές αρχές με τις οποίες υπήρξε επικοινωνία καθησύχασαν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει μετάδοση των κρουσμάτων και πως τα σχολεία κλείνουν περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: www.typosthes.gr

ΔιαβαστεΨώρα, ιδιαίτερα μεταδοτική δερματική νόσος. Δεν έχει καμία σχέση με ψωρίαση
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ