2020-02-14 21:19:38
Φωτογραφία για Το μυστηριώδες αυτοκίνητο του Στρατηγού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ (ΦΩΤΟ)
Γιώργος Σκευοφύλαξ ([email protected])

Μία στρατιωτική παρέλαση έχει ως σκοπό να τονώσει το ηθικό της χώρας στην οποία λαμβάνει χώρα και να… φοβίσει τους πιθανούς εχθρούς της. Είναι επίσης μία αφορμή για τους στρατηγούς να δείξουν τα νέα τους αυτοκίνητα.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Μία επιθεώρηση στρατευμάτων από τον Khalifa Haftar στην πόλη Benghazi ήταν αρκετή για να μας δημιουργήσει απορίες. Όχι, εμείς δεν θα ασχοληθούμε με την αριθμητική/στρατιωτική ή όχι υπεροχή της στρατιωτικής δύναμης στην Λιβύη, ή αν ο στρατηγός Khalifa Haftar είναι ο καλός ή ο κακός στην «μάχη» για την ηγεσία.

Όταν ο 76χρονος λιβυιαμερικανός αξιωματικός είχε έρθει στην χώρα μας οι μετακινήσεις του είχαν γίνει με μία θωρακισμένη Mercedes-Benz S Class. Στην παρέλαση στην Benghazi ο και επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης επιθεώρησε τα στρατεύματα και χαιρέτησε τους συμπατριώτες του μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό όχημα. Τόσο ιδιαίτερο που δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο κατάλογο της κατασκευάστριας εταιρίας. Πρόκειται για ένα ανοιχτό GMC Denali XL.


Μετά από μία μικρή έρευνα ανακαλύψαμε, πως η GMC δεν κατασκευάζει ούτε ανοιχτό Yukon ούτε Denali (το SUV της). Το μυστήριο λύθηκε μόλις είδαμε τον κατάλογο της Newport Convertible Engineering, η οποία κατασκευάζει ανοιχτές εκδόσεις πολλών αυτοκινήτων αλλά και ανοιχτών ημιφορτηγών. Η εταιρία υπάρχει από το 1983 έχει έδρα το Huntington Beach στην Καλιφόρνια και έχει υποκαταστήματα στο Λος Άντζελες, την Βαρκελώνη, το Κατάρ και την Κίνα.

Ανάμεσα στις ανοιχτές δημιουργίες της είναι και τα Hunting Cars (αυτοκίνητα για κυνήγι) όπου πολυτελή SUV διαμορφώνονται με υπερυψωμένες θέσεις χωρίς (με υφασμάτινη οροφή) για να κάθεστε αναπαυτικά και να ελέγχετε τα θηράματα σας. Ένα GMC Denali Hunting Car της Newport Convertible είναι λοιπόν το parade car του στρατηγού από την Λιβύη. Τα μηχανικά είναι τα ίδια με του μοντέλου παραγωγής με 6.200 κ.εκ. V8 με 420 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

(ΠΗΓΗ: newsauto.gr)

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ