2020-02-15 08:52:36
Φωτογραφία για Η ζήτηση μητρικών και καρτών γραφικών θα μειωθεί λόγω κορονοϊού
Το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα έχει υπονομεύσει τη ζήτηση για μητρικές και κάρτες γραφικών στη DIY τοπική αγορά, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα από το αναμενόμενο ποσοστά ακύρωσης αποστολών προϊόντων στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Όλα αυτά, σύμφωνα με πηγές από την αλυσίδα εφοδιασμού στην Κίνα. 

Η παραγωγή και ο ανεφοδιασμός της αγοράς, προς το παρόν, δεν έχουν επηρεαστεί από τις εξελίξεις, όμως η ζήτηση παρουσιάζει μεγάλη μείωση στην πραγματική αγορά, καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν να επισκέπτονται δημόσιους χώρους.

Τα διάφορα brands ανέμεναν μια ανάκαμψη της αγοράς το 2020, λόγω της ανακωχής που φαίνεται να υπάρχει στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και το πλήθος νέων προϊόντων από εταιρείες όπως οι Intel, AMD, Nvidia. Όμως, το ξέσπασμα του κορονοϊού ανέτρεψε όλες αυτές τις προβλέψεις.

Αν και οι συναλλαγές μέσω web θα συνεχίσουν, οι αποστολές των εταιρειών προς την Κίνα, με όλες αυτές τις εξελίξεις, ανεμένεται να μειωθούν καθώς τα logistics αρκετών πόλεων βρίσκονται παγωμένα λόγω των εξελίξεων.


Η Asustek Computers και η Gigabyte Technology, που κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στις αποστολές προς Κίνα, έχουν δεχτεί πλήγμα. Η Gigabyte αναφέρει ότι λιγοτερες από 10.000.000 μονάδες στάλθηκαν στην Κινα το 2019.

Όλες αυτές οι εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν τα έσοδα των μεγάλων vendors και να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την αγορά που μπορεί να φτάσουν και μέχρι τα ποσοστά διείσδυσης της AMD ή τις τιμές των μνημών RAM και flash NAND.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ