2020-02-15 08:53:08
Φωτογραφία για AMD Ryzen Threadripper 3990X: Το 64-πύρηνο CPU
Στην αγορά των prosumers βρέθηκε πριν από λίγο το νεότερο μέλος της οικογένειας Ryzen Threadripper και ακούει στο όνομα 3990X.

Το συγκεκριμένο chip ενσωματώνει 64 πυρήνες και συνολικά 128 threads ενώ κοιτάζει την αγορά των επαγγελματιών επισκιάζοντας και άλλες αγορές αποτελώντας ίσως εισαγωγικό μέλος της server κατηγορίας της AMD, χωρίς όμως να είναι πιστοποιημένος για τέτοια χρήση - αφού δεν υποστηρίζει registered ECC μνήμες ενώ επίσης έχει τα μισά κανάλια μνήμης, 4 απ' ότι 8 των αντίστοιχων EPYC.

Ο Ryzen 3990X τρέχει με base συχνότητα τα 2.9GHz ενώ η boost συχνότητα σε όλους τους πυρήνες ανέρχεται στα 3.45GHz. Η συχνότητα σε έναν πυρήνα ανέρχεται στα 4.3GHz ενώ υπάρχουν ήδη πληροφορίες πως αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει και τα 4.3GHz με τη προϋπόθεση ότι ο επεξεργαστής ψύχεται αποδοτικά. Σε σχέση με τον αντίστοιχο EPYC επεξεργαστή της AMD ο συγκεκριμένος έχει και αυξημένο TDP στα 280W για να μπορέσει να υποστηρίξει τις υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας.


Η AMD αναφέρει ξεκάθαρα πως η συγκεκριμένη γενιά επεξεργαστών μαζί της και ο 64 πυρήνων 3990X προορίζεται για prosumers αλλά και εταιρίες που χρειάζονται ένα ισχυρό εργαλείο για να φέρουν σε πέρας πλήθος απαιτητικών διαδικασιών, μεταξύ των οποίων είναι το rendering μέσω κάποιου CPU renderer. Ήδη υπάρχουν μερικά studios παραγωγής ταινιών και παιχνιδιών που αξιοποιούν αυτό το μοντέλο εδώ και μερικούς μήνες με στόχο να παράξουν πιο γρήγορα το περιεχόμενό τους, κάτι που θα βρουν ιδιαίτερα θελκτικό και όσοι κάνουν βαριές εργασίες σε μικρότερες επιχειρήσεις ή κατατάσσονται στη κατηγορία των freelancers.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής του συγκεκριμένου επεξεργαστή ξεκινούν από τα $3990 ενώ σε Ευρώ η τιμή μεταφράζεται στα 4150€ περίπου Ευρώ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ