2020-02-15 13:27:41
Φωτογραφία για Οι αντιγηραντικές τροφές που πρέπει να καταναλώνουν οι άνω των 40-ΒΙΝΤΕΟ

Oι τροφές που βάζουμε στο πιάτο μας έχουν ορατές συνέπειες στην επιδερμίδα και στην ικανότητά της να καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης.

Ορισμένες τροφές επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας γιατί πυροδοτούν δύο συγκεκριμένες χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό:

– Το οξειδωτικό στρες, το οποίο προκαλείται όταν οι ελεύθερες ρίζες, που παράγονται από ορισμένες τροφές, βλάπτουν το DNA και τις κυτταρικές μεμβράνες, υπερτερούν σε αριθμό από τα γνωστά μας αντιοξειδωτικά, τα μόρια που προστατεύουν τον οργανισμό. Αυτό συμβαίνει όταν ακολουθείται μια διατροφή που δεν είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θρεπτικά στοιχεία και απαραίτητα λιπαρά οξέα.

– Η γλυκοζυλίωση, μια σχετικά περίπλοκη χημική αντίδραση που συχνά προκαλείται από διατροφή πλούσια σε σάκχαρα και πρωτεΐνες και αλλοιώνει τις μεμβράνες των κυττάρων της επιδερμίδας.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ποιες τροφές έχουν αντιγηραντική δράση και πρέπει να καταναλώνονται συχνά, ειδικά από όσους είναι πάνω από 40:

[embedded content]

Σαρδέλες

Τα Ω3 λιπαρά που περιέχουν έχουν πολύ ευεργετικές ιδιότητες και προστατεύουν τον οργανισμό από ποικίλες παθήσεις. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Διατροφής, προστατεύουν από τον διαβήτη και από τις καρδιακές παθήσεις. Μόλις μία μερίδα σαρδέλες προσφέρει τη μισή ποσότητα Ω3 που χρειάζεστε σε ημερήσια βάση. Ακόμα, δίνει 400% από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Β12, μια βιταμίνη που συμβάλλει στη μακροζωία.

Σαλιγκάρια

Τα σαλιγκάρια παρέχουν 4 mg σιδήρου ανά μερίδα, δηλαδή περισσότερο από μία μερίδα κόκκινου κρέατος!

Καρύδα

Τα λιπαρά οξέα της καρύδας επιβραδύνουν τη γήρανση του εγκεφάλου και προστατεύουν το DNA, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης που έγινε σε ποντίκια.

Γλυκοπατάτα

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάνσας, η γλυκοπατάτα περιέχει υψηλά επίπεδα ανθοκυανίνης, μιας ένωσης που μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Κρασί

Το κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, μια ισχυρή χημική ένωση που βρέθηκε να αναστρέφει τα σημάδια της γήρανσης των κυττάρων, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Cell Metabolism.

Σοκολάτα

Εκτός από το κρασί, η ρεσβερατρόλη υπάρχει και στη σοκολάτα, ιδίως τη μαύρη.

Ρόδι

Οι κόκκινοι σπόροι που έχει το ρόδι περιέχουν ουρολιθίνη Α, ένα μόριο που προστατεύει τα μυϊκά κύτταρα από τη γήρανση. Αποτελεί μία από τις καλύτερες τροφές για τη μακροζωία του οργανισμού.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ