2020-02-15 13:35:36
Φωτογραφία για Τεράστιο, σπάνιο ροζ σαλάχι

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ροζ σαλάχι εντοπίστηκε κοντά στις αυστραλιανές ακτές. Πρόκειται για ένα αρσενικό ροζ σαλάχι μήκους τριών μέτρων και είναι το μόνο του είδους του που έχει εντοπιστεί ποτέ. Το συγκεκριμένο είδος σαλαχιού αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2015.

Οι επιστήμονες το ονομάζουν αλλιώς και σαλάχι «επιθεωρητής Κλουζό», μια ονομασία που έχει προέλθει από την ταινία Ροζ Πάνθηρας, θέλοντας να τιμήσουν το ξεχωριστό χρώμα του. Το ροζ χρώμα του σαλαχιού είναι πιθανόν αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης παρόμοιας με τον αλμπινισμό, πιστεύουν οι ειδικοί.

Το σπάνιο ροζ σαλάχι, που ζυγίζει δυο τόνους, παρακολουθείται από το Project Manta, μια αυστραλιανή οργάνωση, η οποία προσπαθεί να κατανοήσει πού οφείλεται το παράξενο χρώμα του.

Ένας από τους επικεφαλής της ομάδας Project Manta ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει το ροζ χρώμα του οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη που προκαλεί την έκκριση ροζ μελανίνης, φαινόμενο το οποίο ονομάζεται ερυθρισμός. Σε ορισμένα ζώα, μπορεί να δημιουργήσει μια ασυνήθιστη κοκκινωπή απόχρωση, αλλά μπορεί επίσης να δώσει και ροζ χρώμα στο δέρμα του ζώου.



No votes yet.

Please wait

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ