2020-02-15 19:25:29
Φωτογραφία για Σχεδιαζόμενη αποστολή Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε στις 12/2/2020 στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο επίκαιρη ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 507) για την σχεδιαζόμενη αποστολή Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Από έγκυρα δημοσιεύματα του ελληνικού και διεθνούς τύπου βεβαιώνεται η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποστολή τμημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό, κατ’ αποδοχή σχετικών αιτημάτων και κατ’ εφαρμογή ειδικών συμφωνιών. Ειδικότερα αναφέρονται :

• Η αποστολή μιας πυροβολαρχίας πυραύλων “Patriot” στη Σαουδική Αραβία, με το ανάλογο προσωπικό, που θα χρησιμοποιηθεί «για την άμυνα της αραβικής χώρας» και «την ασφάλεια των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων».


• Η αποστολή ελληνικής δύναμης του στρατού ξηράς στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ https://staratalogia.blogspot.com/2020/02/blog-post_49.html), πρώην γαλλικής αποικίας, για την ενίσχυση της εκεί εγκατεστημένης γαλλικής στρατιωτικής δύναμης.

• Η αποστολή φρεγατών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με πλήρη επάνδρωση, για συμμετοχή σε «διεθνή» δύναμη επιτήρησης στα στενά του Ορμούζ, στον Περσικό Κόλπο.

Οι συγκεκριμένες αποστολές, σε περίπτωση υλοποίησής τους, συνιστούν συμμετοχή της χώρας μας σε σχεδιασμούς ξένων δυνάμεων και δεν σχετίζονται με τον πραγματικό εθνικό και συνταγματικό σκοπό των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή την εξασφάλιση της άμυνας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

(1). Επαληθεύεται η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις παραπάνω αποστολές τμημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό;

(2). Υπάρχει πρόθεση άμεσης επανεξέτασης των σχετικών σχεδιασμών, που αφορούν σε εξυπηρέτηση συμφερόντων ξένων προς τους σκοπούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αλλά μπορούν και να αποβούν σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων;

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ