2020-02-16 10:11:59
Φωτογραφία για Νέα Υόρκη: Συνελήφθη 14χρονος για δολοφονία φοιτήτριας
Ο 14χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, ενώ τέθηκε υπό

κράτηση έπειτα από απόφαση εισαγγελέα - Πρωτοετής φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση στο πάρκο Μόρνινγκσαϊντ από τρεις εφήβους που ήθελαν να τη ληστέψουν

Στη σύλληψη 14χρονου προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι μαχαίρωσε και σκότωσε 18χρονη φοιτήτρια, στις αρχές Δεκεμβρίου, σε πάρκο στη συνοικία του Χάρλεμ.

Το αγόρι αναζητείτο από την αστυνομία εδώ και πολλές εβδομάδες και η σύλληψή του έγινε χθες το βράδυ, έγινε σήμερα γνωστό από τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ντέρμοτ Σία, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Πρωτοετής φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Μπάρναρντ, η Τέσα Μέιτζορς δέχθηκε επίθεση στο πάρκο Μόρνινγκσαϊντ από τρεις εφήβους που ήθελαν να τη ληστέψουν. Ένας από τους δράστες μαχαίρωσε τη 18χρονη προτού τραπούν όλοι σε φυγή. Η άτυχη κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο μετά, στο νοσοκομείο.


Αφού σύντομα αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο βασικός ύποπτος, ο έφηβος επρόκειτο να παρουσιαστεί στις Αρχές στα μέσα Δεκεμβρίου, όμως κατέβηκε αιφνιδιαστικά από το ταξί με το οποίο μετέβαινε στο αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί.

Ο 14χρονος δεν θα θεωρηθεί ανήλικος

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόσωπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση είναι εκείνο που μαχαίρωσε» την Τέσα Μέιτζορς, δήλωσε ο Ντέρμοτ Σία.

Ο 14χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, ενώ τέθηκε υπό κράτηση έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα Σάιρους Βανς.

Θα οδηγηθεί την Τετάρτη ενώπιον δικαστή. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, ο 14χρονος δεν θα θεωρηθεί ανήλικος, όπως επιτρέπει η νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, καθώς εμπλέκονται σε αυτήν ένα λευκό θύμα και ένας μαύρος ύποπτος.

«Έχουμε μία υπόθεση με ένα αγόρι 14 ετών και επιδεικνύουμε μεγάλη προσοχή για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά του» διαβεβαίωσε ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς.

«Θέλω οι Νεοϋορκέζοι να γνωρίζουν ότι δεσμευόμαστε αυτή η υπόθεση να κριθεί ακριβοδίκαια».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ