2020-02-16 12:16:13
Φωτογραφία για Πέτρος Μπούτος: Πηγαίνει η Ελένη Μενεγάκη στο MEGA;
O Πέτρος Μπούτος μιλάει στην Αφροδίτη Γραμμέλη και το Πρώτο Θέμα  για όλα όσα θα δούμε στο πρόγραμμα του νέου MEGA και τα πλάνα του σταθμού για τους επόμενους μήνες Η αυριανή πρεμιέρα του MEGA είναι επιστροφή, επανεκκίνηση ή αρχή για κάτι εντελώς διαφορετικό;

Είναι λίγο απ’ όλα. Επιστρέφει ένα ισχυρό brand name, κάτω από νέα ιδιοκτησία, με νέες προκλήσεις, προϋποθέσεις και στόχους και μια εντελώς νέα προσπάθεια, η οποία θα φανεί από Οκτώβριο με νέο πρόγραμμα. Ουσιαστικά, η επιστροφή και η επανεκκίνηση αφορούν τις καλύτερες στιγμές του προγράμματος μας, καθώς ξεκινάμε με τις επαναλήψεις των καλύτερων σειρών μας. Προφανώς δεν προλαβαίνουμε να στήσουμε νέο πρόγραμμα, όπως έκανε πάντα το MEGA. Με υψηλές προδιαγραφές σε επίπεδο παραγωγής, με σειρές που είναι επιμελημένες, με σύγχρονη θεματολογία και με κώδικα επικοινωνίας με τη σημερινή εποχή.

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των σειρών από την ταινιοθήκη;


Τα κριτήρια είναι σύνθετα. Καταρχάς πρέπει να καλύψουμε δέκα μήνες πρόγραμμα με επαναλήψεις. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές οι σειρές, καθώς έχουν ενταχθεί και θα ενταχθούν νέες εκπομπές που καλύπτουν ευρύ φάσμα του lifestyle (υγεία, πολιτισμός, αυτοκίνητο). Επίσης έχουμε αποκλειστική συνεργασία με τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος, εκτός από τη συμφωνία που έχουμε μαζί του για να γράψει μια σειρά, θα έχει έναν ευρύτερο ρόλο στο κανάλι. Θα τον έχουμε κοντά μας τον Απρίλιο με μια καθημερινή σειρά στην οποία θα παρουσιάζονται οι αθλητές και τα αθλήματα της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς αγώνες με έναν δικό του τρόπο. Θα συμμετέχει και στην αποστολή, όπου θα κάνει κάθε μέρα ανταπόκριση από το Τόκιο με τα παραλειπόμενα και τα παρασκήνια από τους αγώνες.

Υπάρχουν άλλα πρόσωπα με τα οποία βρίσκεστε στη φάση των συζητήσεων; Έχει ακουστεί, για παράδειγμα, το όνομα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. 

Μιλάμε με τον Χριστόφορο, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι. Μιλάμε με όλη την αγορά – και με συντελεστές και με παραγωγούς. Δουλεύουμε σκληρά για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο. Η φιλοσοφία μας είναι ότι η οικονομία που γίνεται με την ταινιοθήκη εξασφαλίζει ποσά που θα επενδυθούν σε νέες παραγωγές, οι οποίες θέλουμε να είναι σημαντικές σύγχρονες προτάσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της ψυχαγωγίας θα είναι οι ελληνικές σειρές;

Ναι. Εκ των πραγμάτων είναι γνωστό ότι παραδοσιακά το MEGA επενδύει στις σειρές. Εκεί επένδυσε το κανάλι και δημιουργήθηκε η αξία της ταινιοθήκης, η οποία πέρασε στη νέα ιδιοκτησία. Δεν υπάρχουν πολλά format ψυχαγωγίας ελεύθερα ή που να ταιριάζουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε κάποια σχέδια που συζητάμε.

Θα υπάρχουν ριάλιτι, πρωινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο, τάλεντ σόου;

Θα τα δούμε όλα αυτά, αλλά με διαφορετικό τρόπο και διαφορετική εικόνα. Το περιεχόμενο θα είναι αυτό που είναι. Δεν υπάρχει παρθενογένεση. Μόνο ο τρόπος προσέγγισης και παρουσίασης θα είναι διαφορετικός και πάντα εξαρτάται από το τι μηνύματα θέλεις να περάσεις στον κόσμο.

Υπάρχουν μεγάλα ονόματα, όπως η Ελένη Μενεγάκη, που έχει ακουστεί ότι μπορεί να έρθει στο MEGA. Τι απαντάτε;

Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για αυτό.

Θα είναι πολύ διαφορετικό το MEGA από τον ανταγωνισμό;

Πάντα ήταν νομίζω. Ελπίζω να είναι μπροστά και πάλι – και ειδικά στη μυθοπλασία. Στην ελεύθερη τηλεόραση δεν μπορείς να διαφοροποιηθείς τόσο πολύ. Είναι συγκεκριμένο το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. Πολύ μεγάλο μερίδιο του κοινού χρησιμοποιεί και άλλα Μέσα. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να πείσουμε, χρησιμοποιώντας έστω και άλλα Μέσα, με το πρόγραμμα μας

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ