2020-02-16 14:30:17
Φωτογραφία για «Ναι» σε μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών όταν εισέρχονται παράνομα σε ευρωπαϊκή χώρα είπε το ΕΔΔΑ
Το «πράσινο φως» στις μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών όταν εισέρχονται παράνομα σε ευρωπαϊκές χώρες έδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

Την αποδοχή των μαζικών επαναπροωθήσεων μεταναστών χωρίς εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους αν έχουν εισέλθει παράνομα σε μια χώρα ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το Δικαστήριο του Στρασβούργου, με χθεσινή του απόφαση δικαίωσε την Ισπανία που οποία αποφάσισε ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο περίπου 75 πολιτών τρίτων χωρών -προσφύγων και μεταναστών- οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η ενέργεια των ισπανικών αρχών κατά την κρίση του Δικαστηρίου, δεν παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ειδικά το άρθρο 4 του τέταρτου Πρωτοκόλλου που απαγορεύει τις μαζικές απελάσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι ίδιοι οι μετανάστες έθεσαν τον εαυτό τους σε «παράνομη κατάσταση» αποφασίζοντας να εισέλθουν στα σύνορα της Ισπανίας όχι από εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου αλλά παράνομα.

Το ΕΔΔΑ, μάλιστα κρίνει ότι ακριβώς εξαιτίας της απόφασης τους να μην τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για να εισέλθουν σε ισπανικό έδαφος, είτε με βίζα είτε με την έγερση δικαιωμάτων για πρόσφυγες κλπ, δεν πρέπει να θεωρηθεί η Ισπανία υπεύθυνη που δεν τους επέτρεψε να έχουν νομική αναφορά.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ