2020-02-17 12:23:54
Φωτογραφία για Έλλειψη λόγω κορονοϊού: Ληστές άρπαξαν εκατοντάδες ρολά χαρτιού υγείας στο Χονγκ Κονγκ  αξίας άνω 1.000 δολαρίων
Ληστές στο Χονγκ Κονγκ άρπαξαν εκατοντάδες ρολά χαρτιού υγείας, αξίας άνω των 1.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 130 δολαρίων ΗΠΑ) τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, υπάρχει έλλειψη χαρτιού υγείας στο Χονγκ Κονγκ εξαιτίας του πανικού για τον κορονοϊό, που έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες να συγκεντρώνουν πανικόβλητοι αποθέματα.

Ληστές με μαχαίρια λήστεψαν έναν διανομέα έξω από σουπερμάρκετ στην περιοχή Μονγκ Κοκ, σύμφωνα με την αστυνομία. Συνελήφθησαν δύο άνδρες, και κάποια από τα ρολά ανακτήθηκαν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστή για τη δραστηριότητα των «τριάδων» - της κινεζικής μαφίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, οι ληστές απείλησαν έναν διανομέα που είχε ξεφορτώσει ρολά χαρτιού υγείας έξω από το Wellcome Supermarket. Σύμφωνα με την Apple Daily, κλάπηκαν περίπου 600 ρολά.

Τα αποθέματα χαρτιού στα καταστήματα της πόλης έχουν εξαντληθεί, με μεγάλες ουρές αναμονής να δημιουργούνται όταν καταφθάνουν νέα φορτία. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δεν επηρεάζονται οι προμήθειες από το ξέσπασμα του ιού, οι κάτοικοι μαζεύουν χαρτί υγείας, καθώς και άλλα είδη, όπως ρύζι, ζυμαρικά και καθαριστικά προϊόντα.

Πλέον είναι αδύνατον να βρει κανείς προστατευτικές μάσκες και απολυμαντικά χεριών, καθώς οι πολίτες προσπαθούν να προστατευτούν από τον κορονοϊό, που ήδη έχει προκαλέσει πάνω από 1.700 θανάτους.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ