2020-02-17 12:37:43
Φωτογραφία για Χωρίς συγκοινωνίες την Τρίτη η Αθήνα - «Παραλύει» και το Δημόσιο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει αύριο, Τρίτη, όλη την ημέρα η Αθήνα καθώς οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή.

Δε θα λειτουργήσει το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ και μετρό) ενώ και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνουν δεμένα, λόγω της συμμετοχής στην απεργία που έχει αποφασίσει η ΠΕΝΕΝ σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

«Η κυβέρνηση, ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου», τονίζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Λόγω της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.


«Λουκέτο» θα μπει και σε όλο το δημόσιο καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία. Οπότε κλειστές θα παραμείνουν εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες και υπουργεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με το νέο νόμο «διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με το Ν. 4336/15 (τρίτο μνημόνιο), ενώ διατηρούνται και τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν, μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας».

Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων, όπως επίσης και το Σωματείο των οικοδομών και η Ομοσπονδία των λογιστών.

«Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ.

Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν τρεις συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια, μια της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ τα Πρωτοβάθμια Σωματεία καλούν στις 10.30 στα Χαυτεία.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς σε συντονισμό και κοινή δράση μέσα από τα ταξικά, αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε σύγκρουση με τα όρια που βάζει ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που συμφωνεί με τον αντιασφαλιστικό νόμο της ΝΔ, καλεί σε απεργοσπασία και προετοιμάζεται για μονοήμερο συνέδριο, με την φύλαξη των ΜΑΤ», αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Τέλος συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η κινητοποιήση στον Πειραιά είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ αυτή της Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

http://www.topontiki.gr/article/368446/horis-sygkoinonies-tin-triti-i-athina-paralyei-kai-dimosio-enantia-sto-asfalistiko
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έσβησε» 2χρονο κοριτσάκι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έσβησε» 2χρονο κοριτσάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ