2020-02-17 15:27:27
Φωτογραφία για Σημάδια ότι πίνετε πολύ καφέ-ΒΙΝΤΕΟ

Οι ποσότητες καφέ που καταναλώνουν οι άνθρωποι έχουν αυξηθεί θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες.

Πολλοί μάλιστα νιώθουν τέτοια εξάρτηση που χωρίς καφέ δυσκολεύονται να ξεκινήσουν τη μέρα τους.

Η καφεΐνη είναι διεγερτική ουσία, γνωστή για την ιδιότητά της να διατηρεί τον εγκέφαλο σε εγρήγορση.

Εκτός από τον καφέ, περιέχεται στο τσάι, τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά.

Ενώ σε χαμηλά επίπεδα είναι ωφέλιμη για την υγεία, καθώς βελτιώνει τη μνήμη και τις γνωστικές λειτουργίες, σε υψηλότερα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα σημάδια που στέλνει το σώμα όταν πίνετε πολύ καφέ:

[embedded content]

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου υπερδοσολογίας καφέ

Οι υψηλές δόσεις καφεΐνης μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή αρρυθμία και επιληπτικές κρίσεις. Ειδικά αν δεν καταναλώνετε καφέ τακτικά, το σώμα σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην καφεΐνη και γι’ αυτό, όταν θα πιείτε καφέ, φροντίστε να μην το… παρακάνετε απότομα. Αλλά, ακόμα κι αν καταναλώνετε πολλούς καφέδες μέσα στην ημέρα, θα πρέπει να τους μειώσετε αν αισθανθείτε κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας καφεΐνης.

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου υπερδοσολογίας καφέ

Οι υψηλές δόσεις καφεΐνης μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή αρρυθμία και επιληπτικές κρίσεις. Ειδικά αν δεν καταναλώνετε καφέ τακτικά, το σώμα σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην καφεΐνη και γι’ αυτό, όταν θα πιείτε καφέ, φροντίστε να μην το… παρακάνετε απότομα. Αλλά, ακόμα κι αν καταναλώνετε πολλούς καφέδες μέσα στην ημέρα, θα πρέπει να τους μειώσετε αν αισθανθείτε κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας καφεΐνης.

ΖαλάδαΔιάρροιαΑυξημένη δίψαΑϋπνίαΠονοκέφαλοΠυρετόςΕυερεθιστότηταΆλλα πιο σοβαρά από τον πολύ καφέ συμπτώματα είναι:Δυσκολία στην αναπνοήΕμετόςΨευδαισθήσειςΣύγχυσηΠόνος στο στήθοςΑκανόνιστος καρδιακός ρυθμός ή ταχυκαρδίαΑνεξέλεγκτες κινήσεις των μυώνΜυικοί σπασμοί

ΠΗΓΗ:  Onmed.grLet's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ