2020-02-17 16:18:39
Φωτογραφία για Κυπρογαλλική στρατιωτική άσκηση με το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle
Ο σκοπός της άσκησης ήταν η προσβολή εικονικών στόχων από Γαλλικά αεροσκάφη,

με ενεργοποίηση της κυπριακής αεράμυνας, όπως διευκρίνισε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Άμυνας

Γαλλικά αεροσκάφη Rafale που απονηώνονται από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle συμμετέχουν σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς στη Κύπρο. Πρόκειται για τη Τρίτη κυπρογαλλική στρατιωτική άσκηση εντός του FIR Λευκωσίας.

Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου χρησιμοποιεί τα συστήματα αεράμυνας ώστε να ελεγχθούν οι δυνατότητες τους έναντι εικονικών αεροπορικών προσβολών. Στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου εκτός από το αεροπλανοφόρο βρίσκονται και άλλα πολεμικά σκάφη της Γαλλίας.

Πριν λίγες μέρες η Γαλλία και η Κύπρος υπέγραψαν συμφωνία για αγορά πυραύλων EXOCET και MISTRAL από τη Κυπριακή Εθνική Φρουρά. Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες αναβάθμισης της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Μαρί για φιλοξενία γαλλικών πολεμικών πλοίων.


Κύπριος υπουργός Άμυνας: Το σύστημα αεράμυνας λετουργεί ικανοποιητικά

Ο σκοπός της άσκησης ήταν η προσβολή εικονικών στόχων από Γαλλικά αεροσκάφη, με ενεργοποίηση της κυπριακής αεράμυνας, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Σ. Αγγελίδης.

Στη δήλωσή του, ανέφερε επίσης τα εξής: «Το σύστημα αεράμυνας λειτουργεί ικανοποιητικά. Αξιολογήθηκε η κατάσταση. Η άσκηση είναι απτό παράδειγμα της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία και είναι σημαντική ευκαιρία για το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς να ασκείται σε υψηλό επίπεδο. Θα ακολουθήσοουν και άλλες ασκήσεις του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού με συμμετοχή των ΟΥΚ της Κύπρου και της Γαλλίας. Σύντομα θα βρίσκεται στη Κύπρο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας για συζήτηση τρόπων ενίσχυσης της συνεργασίας».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από... κούνια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από... κούνια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ