2020-02-17 19:21:40
Φωτογραφία για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Αθήνα, οπλισμένα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο [pic] - Ελληνοτουρκικά

Με την αντινομία του ελληνοτουρκικού διαλόγου και των παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα ο νέος γύρος των συζητήσεων, σε στρατιωτικό επίπεδο, των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Τουρκία.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να έχει συνομιλίες με την αντίστοιχη ελληνική για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές για μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα όμως στο Αιγαίο, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχωρούσε σε σειρά παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου από οπλισμένα F-16. Συνολικά 8 μαχητικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά ενώ κατά την αναχαίτιση τους έγιναν 9 εικονικές αερομαχίες.

Είναι προφανές ότι η στρατιωτική δραστηριότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο με παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά υπονομεύουν τις προσπάθειες διαλόγου κι μείωσης της έντασης στο Αιγαίο. Οι συζητήσεις πάντως για τα στρατιωτικά ΜΟΕ θα συνεχιστούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

Όπως έχει γράψει το OnAlert, οι βασικοί άξονες του νέου γύρου των συζητήσεων είναι η ενεργοποίηση της ανοιχτής γραμμής μεταξύ του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στη Λάρισα και της τουρκικής διοίκησης τακτικής αεροπορίας, στο Εσκί Σεχίρ για την αποφυγή σοβαρής εμπλοκής στον αέρα του Αιγαίου, η προσπάθεια επίλυσης πιθανών επεισοδίων στη μεθόριες περιοχές από τους τοπικούς διοικητές των μονάδων και η τήρηση του μορατόριουμ στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές και τις εθνικές επετείους.

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ