2020-02-17 23:00:38
Φωτογραφία για Ο Καρέρα μεταμόρφωσε αμυντικά την ΑΕΚ
Η μεταμόρφωση της ΑΕΚ και η τρομερή αμυντική βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα, με τον Μάσιμο Καρέρα στο τιμόνι, μεταφράζεται και σε αριθμούς. Που εδώ, όχι απλά λένε την αλήθεια, αλλά μαρτυρούν μια χαοτική διαφορά, του πως συμπεριφερόταν η Ένωση ανασταλτικά προ Καρέρα και του πως, επί Καρέρα.

Ας τα δούμε αναλυτικά. Η ΑΕΚ, με τον Ιταλό προπονητή στον πάγκο της, μετράει σε 14 παιχνίδια μόλις έξι γκολ παθητικό (!) έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα οκτώ από τα 14 αυτά ματς! Η βελτίωση μάλιστα είναι συνεχιζόμενη, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Οι παίκτες, αφομοιώνουν και εφαρμόζουν (όλο και περισσότερο) όσα τους ζητά ο προπονητής με τον οποίο δουλεύουν εντατικά στα Σπάτα πάνω σε τακτικά θέματα και η δουλειά αυτή αποδίδει καρπούς. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία έξι ματς, αυτό από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, έχοντας κρατήσει στους άλλους πέντε αγώνες το μηδέν στην εστία της! Από εκεί και πέρα, αν βάλουμε κάτω και συγκρίνουμε τις τωρινές αμυντικές αποδόσεις με τις προηγούμενες, με τους Νίκο Κωστένογλου και Μιγκέλ Καρντόσο, θα αντιληφθούμε πόσα έχουν αλλάξει στην ΑΕΚ με την έλευση του Ιταλού και τι έχει πετύχει η ομάδα
. Συγκεκριμένα, με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο σε 13 παιχνίδια η εστία της Ένωσης παραβιάστηκε 15 φορές και με τον Μιγκέλ Καρντόσο σε τέσσερα ματς η ΑΕΚ δέχθηκε έξι τέρματα! Με τον Κωστένογλου στα 13 αυτά ματς η Ένωση κράτησε την εστία της απαραβίαστη στα πέντε, ενώ με τον Καρντόσο μόλις σε ένα. 

Πηγή: aek365.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ