2020-02-18 14:55:22
Φωτογραφία για Το 75% των Αυστραλών επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές
Τα τρία τέταρτα των Αυστραλών, δηλαδή σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι, επλήγησαν από τις πυρκαγιές που μαίνονταν επί μήνες στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα που

δημοσιεύθηκε σήμερα και η οποία υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, την μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, δείχνει το εύρος των επιπτώσεων που είχαν στους ανθρώπους οι πυρκαγιές αυτές οι οποίες μαίνονταν επί πέντε μήνες, προκαλώντας περισσότερους από 30 νεκρούς και καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια.

«Ουσιαστικά όλοι οι Αυστραλοί επλήγησαν από τις πυρκαγιές αυτές και πολλοί εξ ημών θα υφιστάμεθα τις επιπτώσεις τα επόμενα χρόνια», εξήγησε ο Νίκολας Μπιντλ ερευνητής κοινωνιολογίας.

Η έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 ανθρώπους, δείχνει ότι το 14% του ενήλικου πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν τρία εκατομμύρια κάτοικοι, επηρεάστηκαν άμεσα από την κρίση: αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή τα είδαν να καταστρέφονται.


Περίπου 15 εκατομμύρια Αυστραλία επηρεάστηκαν έμμεσα από τις πυρκαγιές, εξαιτίας του τοξικού νέφους που προκλήθηκε ή από την ακύρωση των διακοπών τους.

Ο όγκος των Αυστραλών που επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές και φαίνεται ότι θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση, την οποία οι πολίτες κατηγορούν ότι δεν αντιμετώπισε με επάρκεια την κρίση και ότι δεν την απασχολούν τα ζητήματα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κλιματική αλλαγή επιδείνωσε τις πυρκαγιές φέτος, ένα φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο στην Αυστραλία, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν από τις ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία των τελευταίων μηνών.

«Μόνο το 27% δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη ή απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Μπιντλ, μείωση έντεκα μονάδων σε διάστημα τριών μηνών. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση που έχω καταγράψει ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Μεταξύ των Αυστραλών που είχαν ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τον Μάιο η στήριξη για τη δημιουργία νέων ορυχείων μειώθηκε από 72% που ήταν πριν από τις πυρκαγιές στο 57% τον Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση Μόρισον υποστηρίζει σθεναρά την πολύ ισχυρή και κερδοφόρα μεταλλευτική βιομηχανία της Αυστραλίας.

Προς άρση των περιορισμών διαχείρισης υδάτων στη Νέα Νότια Ουαλία, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που γέμισαν τα φράγματα

Η Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην άρση των περιορισμών στην διαχείριση των υδάτων, καθώς οι πρόσφατες καταιγίδες γέμισαν τα φράγματα σε όλη την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, στο υψηλότερο επίπεδό τους κατά την τελευταία και πλέον διετία.

Στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) κατοικεί περίπου το 1/3 του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων της Αυστραλίας, ενώ η μεγαλύτερη πόλη της, το Σίδνεϊ επέβαλε τον Δεκέμβριο περιορισμό στην διαχείριση των υδάτων, για πρώτη φορά μέσα σε μία δεκαετία, μετά από μία περίοδο ξηρασίας τριών ετών.

Ωστόσο προηγούμενα μέσα στον μήνα, έπεσαν περίπου 400 χιλιοστά βροχής σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας και η NSW ανακοίνωσε την άρση των περιορισμών στην διαχείριση των υδάτων από την 1η Μαρτίου, οπότε και αναμένεται ότι η στάθμη των υδάτων στα φράγματα θα έχει σημαντικά βελτιωθεί.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ