2020-02-18 19:31:06
Φωτογραφία για AP-0: Το ηλεκτρικό hypercar της APEX
Η κωδική ονομασία του νέου ηλεκτρικού hypercar της Apex, είναι AP-0 και αναμένεται

να το δούμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο.

Η APEX ετοιμάζει για επίσημο ντεμπούτο το δικό της υπεραυτοκίνητο με το οποίο θέλει να τοποθετηθεί «απέναντι» από τη Lotus Evija. Το αυτοκίνητο που έχουμε μέχρι στιγμής δει ως πρωτότυπο, με την κωδική ονομασία AP-0, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η APEX το ετοιμάζει πυρετωδώς για παρουσίαση με κάθε επισημότητα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον επόμενο μήνα (Μάρτιο).

Με κυρίαρχο χαρακτηριστικό το ιδιαίτερα συγκρατημένο του βάρος, το AP-0 είναι αμιγώς ηλεκτρικό και «έτοιμο» για πίστα. Ως αντίπαλοι, από την APEX θεωρούνται τα Lotus Evija, Pininfarina Battista και Rimac C_Two. Λεπτομέρειες σχετικές με το μοντέλο, δεν υπάρχουν ακόμα πολλές. Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από το μοντέλο, είναι πως με την εξέλιξή του έχει ασχοληθεί μια ομάδα μηχανολόγων, με επικεφαλή των Guy Colbourne, ο οποίος έχει επιτυχημένη προϋπηρεσία στις BMW και Opel.


Όλο το πλάισιο είναι από ανθρακόνημα και λέγεται πως το απόβαρο του αυτοκινήτου είναι 1.200 κιλά- νούμερο ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς την τεχνολογία, τις μπαταρίες και τα υπόλοιπα κινούμενα μέρη που έχει το αυτοκίνητο. Για να έχουμε και μια τάξη μεγέθους σχετικά με τον ανταγωνισμό, το Rimac C_Two, ζυγίζει 1.900 κιλά. Η APEX περιορίζεται στο να αναφέρει πως οι επιδόσεις θα είναι ακόμα καλύτερες από ότι στο άλλο αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει, αποκλειστικά για χρήση πίστας, το AP-1.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ