2020-02-19 11:40:19
Φωτογραφία για Δριμύ «κατηγορώ» για το τραγικό λάθος του ιατροδικαστή. Δικηγόρος πατέρα: «Θα κυνηγήσω τον ιατροδικαστή μέχρι τέλους» (video)
Δριμύ «κατηγορώ» του προέδρου της ιατροδικαστικής εταιρίας για το τραγικό λάθος του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του βρέφους από τη Συρία

Μια ολόκληρη κοινωνία έπεσε να δικάσει, να σταυρώσει και να περάσει από την... κρεατομηχανή μια οικογένεια που θρηνεί το χαμό ενός παιδιού, ενός βρέφους. Ωστόσο, ο πατέρας, παρότι έχασε το παιδί του και παρότι «βαφτίστηκε» παιδεραστής, είπε ότι «συγχωρεί» όλους αυτούς που έσπευσαν να τον καταδικάσουν. Κούμπωνε άλλωστε, με όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σχετικά με το μεταναστευτικό, με τις ΜΚΟ, με τους ηθικούς κι αξιακούς κανόνες που έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρίας έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της όλης ιστορίας. Ο ιατροδικαστής έκανε ένα τεράστιο λάθος. Δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία. Δεν πήγε στο Παίδων να λάβει ιστορικό. Διαπόμπευσαν τον πατέρα ακόμα και οι συνάδελφοί μου. Δεν πρέπει να αντιστρέφουμε την ιστορία. Οι τρόποι είναι απλοί. Οργάνωση, στελέχωση, εκπαίδευση και κυρίως τήρηση των επιστημονικών κανόνων. Οταν τηρούμε τους κανόνες σπάνια θα πέσουμε σε τραγικά λάθη, όπως ήταν αυτό. Ενα τραγικό λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί...»


Δικηγόρος πατέρα 11 μηνών βρέφους: «Θα κυνηγήσω τον ιατροδικαστή μέχρι τέλους» – Οι δηλώσεις του πατέραΣτον απόηχο της επίσημης διάψευσης των δηλώσεων του ιατροδικαστή κ. Μπουζιάνη ότι το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού δεν φέρει σημάδια κακοποίησης αλλά τα σημάδια προέρχονται από την θεραπεία υποκλυσμού στην οποία υποβαλλόταν με σημερινές δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Αναούρ Μπάκρι τονίζει ότι θα ξεκινήσει μάχη με τον ιατροδικαστή για να αποκατασταθεί η φήμη της οικογένειας.

«Θα κυνηγήσω τον ιατροδικαστή μέχρι τέλους»

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού OPEN ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής «Η δοκιμασία που πέρασαν οι συμπατριώτες μου δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί» λέει ο δικηγόρος των γονέων του νεκρού βρέφους. Φτάσαμε στη δικαίωση ύστερα από τόσες ημέρες. Με τον δικό μας ιατροδικαστή, με τη συμβολή της Αστυνομίας, που έψαξε να βρει την αλήθεια και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά.

Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για να λήξει το θέμα

Εκανα τα παράπονά μου για τις ατυχείς δηλώσεις των ιατροδικαστών. Ενώ τον συγχώρεσε ο συμπατριώτης μου, εγώ θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Να ζητήσει ο Μπουζιάνης δημόσια συγγνώμη και θα τελειώσει εκεί η ιστορία.

Οι δηλώσεις του πατέρα

«Ηταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου» τόνισε μιλώντας στο Open TV ο πατέρας, ενώ για τη σύζυγό του, η οποία εγκυμονεί το τέταρτο παιδάκι τους επεσήμανε: «Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ηταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».

Πώς έφτασε η οικογένεια στην Ελλάδα

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περάσει οικογενειακώς από τη Μόρια όπου έφτασαν μέσω Τούρκων δουλεμπόρων από τα παράλια της Τουρκίας, έδωσαν 800€ το κεφάλι στους διακινητές κι επιθυμούν να πάνε στη Γερμανία και να στήσουν εκεί ξανά τη ζωή τους.» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η στιγμή που οι αρχές πήγαν στο σπίτι λόγω της υπόνοιας περί κακοποίησης

Για το άλλο παιδί της οικογένειας και το παιδάκι του ξαδέλφου του που ζούσαν στο ίδιο σπίτι το τελευταίο διάστημα ο δικηγόρος είπε: «Και το άλλα παιδάκια, τα μάζεψαν όλα με συνοπτικές διαδικασίες και τα πήραν. Όταν συνειδητοποίησε το παιδάκι ότι πήραν τον πατέρα και τη μητέρα του, ήταν αποσβολωμένο». «Δεν θα το ξεχάσει ποτέ» προσθέτει ο δικηγόρος.
medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ