2020-02-19 12:24:39
Φωτογραφία για Η εταιρεία που διαχειρίζεται το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο έχει έδρα στην Λεμεσό!
Σύμφωνα με το κυπριακό «SigmaLive» το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, το Sertao, το διαχειρίζεται εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό προκαλώντας σοβαρούς προβληματισμούς.

Οπως αναφέρεται, σύμφωνα με το τουρκικό Περιοδικό Ναυτιλίας, η Τουρκία απέκτησε το εν λόγω γεωτρύπανο σε δημοπρασία στη Βρετανία για 37,5 για εκατομμύρια δολάρια. Το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέα το 2012 και χρησιμοποιήθηκε από τη βραζιλιανή εταιρεία Petrobras μέχρι το 2015.

Nέος ιδιοκτήτης του ήταν η αμερικανική DLIEF DRILLING η οποία πούλησε το γεωτρύπανο στην Turkish Petroleum η οποία διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις για λογαριασμό του ψευδοκράτους εκ μέρους της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ με το Yavuz. H τεχνική διαχείριση του γεωτρύπανου άνηκε στην εταιρεία ΟCEANOS ενώ ως Manager εμφανίζεται η V-Ships Offshore με έδρα την Λεμεσό.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών η V-Ships Ltd έχει εγγραφεί στην Κύπρο στις 27 Νοεμβρίου 2017. Το υπό σημαία Νησιών Μάρσαλ γεωτρύπανο Sertao έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και το μέρος του πλοίου που είναι κάτω από το νερό είναι 12 μέτρα.

το είδαμε pronews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ