2020-02-19 15:06:34
Φωτογραφία για Λιβύη: Ο Σάρατζ δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του ΟΗΕ για εκεχειρία
Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (ΚΕΕ) του Φαγιέζ αλ

Σάρατζ ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην βορειοαφρικανική χώρα, που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη, μετά από μια επίθεση στο λιμάνι της πρωτεύουσας Τρίπολης, ανακοίνωσε το προεδρικό συμβούλιο της κυβέρνησης.

Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη Γασάν Σαλάμε, δήλωσε νωρίτερα πως το λιμάνι της λιβυκής πρωτεύουσας δέχθηκε επίθεση στο πιο πρόφατο επεισόδιο βίας στη μάχη για τον έλεγχο της έδρας της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας

Οι δυνάμεις του στατάρχη Χαλίφα Χάφταρ της ανατολικής Λιβύης, που προσπαθούν να καταλάβουν την πρωτεύουσα από τον Απρίλιο, ανακοίνωσαν πως επιτέθηκαν σε τουρκικό πλοίο το οποίο ξεφόρτωνε όπλα, σύμφωνα με αξιωματούχο των δυνάμεων αυτών.

Η ΚΕΕ προειδοποίησε πως θα απαντήσει αποφασιστικά στην επίθεση την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Το σκηνικό πολέμου δεν λέει να κοπάσει στη Λιβύη παρά τις δύο Διασκέψεις που οργανώθηκαν για την κατάπαυση του πυρός και παρά την έγκριση του πρώτου δεσμευτικού κειμένου του ΟΗΕ για εφαρμογή μόνιμης εκεχειρίας.

Όπως διεμύνησαν δυνάμεις προσκείμενες στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, και συγκεκριμένα η οργάνωση MLNA, οι βομβαρδισμοί στο λιμάνι της Τρίπολης συνεχίστηκαν και το βράδυ της Τρίτης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ