2020-02-19 16:12:39
Φωτογραφία για Το μυστήριο του Κατακλυσμού, οι θεοί με την προηγμένη τεχνολογία και η διάσωση ανθρώπων μέσα από θεωρίες
[19/02/2020 - 16:01]

Το μυστήριο του Κατακλυσμού, οι θεοί με την προηγμένη τεχνολογία και η διάσωση ανθρώπων μέσα από θεωρίες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλοί μύθοι και πολλές παραδόσεις από όλο τον αρχαίο κόσμο αναφέρονται στον περίφημο Κατακλυσμό.

Επιπλέον, μερικές ιστορίες αναφέρονται σε περισσότερες από μία πλημμύρες που χτύπησαν την ανθρωπότητα, αλλά ο κοινός παρανομαστής μεταξύ σχεδόν όλων είναι ότι οι όποιοι «θεοί» τους χρησιμοποίησαν για να τιμωρήσουν την ανυπακοή, την ανηθικότητα, την απληστία και άλλες μορφές ανθρώπινης διαφθοράς.

Η επιστήμη, από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να εξορθολογίσει αυτά τα γεγονότα, επιδιώκοντας την επαλήθευση των φυσικών καταστροφών που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως “πράξεις των θεών”.

Ο Κατακλυσμός ή αλλιώς η Παγκόσμια Πλημμύρα είναι ένα από τα θέματα υπό επιστημονική διερεύνηση

Προς το παρόν, υπάρχουν δύο επικρατούσες θεωρίες σχετικά με τη βιβλική ιστορία της Κιβωτού του Νώε και την παγκόσμια πλημμύρα. Η πιο δημοφιλής αναφέρεται στις πλημμύρες της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτή η θεωρία προτάθηκε αρχικά το 1990 από δυο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, τους William Ryan και Walter Pitman.

Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει στοιχεία από ναυάγια καθώς και υπολείμματα ανθρώπων που πέθαναν σε μια μεγάλη πλημμύρα στη Μαύρη Θάλασσα πριν από περίπου 7.000 χρόνια, ενώ εκτιμούν ότι πάνω από 150.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης βυθίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Αποδείξεις για τον Κατακλυσμό, ίσως, του Δευκαλίωνα, στο Πικέρμι

Ο Ρόμπερτ Μπάλαρντ, εξερευνητής και αρχαιολόγος που βρήκε τα θρυμματισμένα υπολείμματα του Τιτανικού, υποστηρίζει έντονα τη θεωρία αυτή που αναφέρεται και στον Εύξεινο Πόντο και προσπαθεί να ανακαλύψει περισσότερα στοιχεία για να την υποστηρίξει.

Η δεύτερη θεωρία, που προτάθηκε από τον αρχαιολόγο Bruce Masse το 2004, αναφέρεται σε έναν κομήτη που έπεσε στη Γη πριν από 5000 χρόνια, δημιουργώντας τεράστια τσουνάμι και κλιματικές αλλαγές που οδήγησαν στην πλημμύρα πολλών περιοχών.

Τα στοιχεία του βασίζονται σε μυθολογικές προσεγγίσεις και αρχαία σχέδια, αλλά δεν υπάρχει καμία σταθερή ένδειξη για την υποστήριξη αυτής της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, συγκεκριμένα τη Γένεση, η Κιβωτός του Νώε επιτέλους “αγκυροβόλησε” στα βουνά του Αραράτ (κοντά στην Τουρκία). Ωστόσο, παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες, δεν βρέθηκαν στοιχεία για την ύπαρξή της.

Αυτό που όλοι αυτοί οι επιστήμονες δεν λαμβάνουν υπόψη είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία η Βίβλος υπολογίζει την παγκόσμια πλημμύρα, μεταξύ της ΙΙ και της ΙΙΙ χιλιετίας π.Χ.

Διαβάστε επίσης: Ο θεός Ένκι, ο Μεγάλος Κατακλυσμός και οι απαρχές της Κιβωτού του Νώε

Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι σημειώθηκε μια συγκεκριμένη πλημμύρα σε αυτή την περίοδο.

Ωστόσο, φαίνεται αδύνατο να είναι σύμπτωση ότι πολλοί μύθοι από διαφορετικούς πολιτισμούς, σε όλο τον κόσμο, αναφέρονται στο ίδιο γεγονός.

Μήπως μια τεράστια πλημμύρα έπληξε πραγματικά τη Γη; Αν ναι, πού και πότε έγινε αυτή η πλημμύρα και πώς ήταν η ανθρωπότητα ικανή να αντέξει αυτή τη φυσική καταστροφή και να ξεκινήσει από την αρχή;

Οι θεωρίες και τα σενάρια για το πως και γιατί, αλλά και με ποιο τρόπο υπήρξε η συνέχεια του κόσμου είναι πάρα πολλές. Η πιο συναρπαστική από όλες αυτές είναι πως οι κάποιοι θεοί – όπως οι Ανουνάκι, αν προτιμάτε – με προηγμένη τεχνολογία, έσωσαν μεγάλο μέρος κάποιων ανθρώπων και ζώων από τις περιοχές που κινδύνευαν, τους πήραν με τα διαστημόπλοιά τους και τους επανέφεραν την κατάλληλη χρονική που τα νερά είχαν ηρεμήσει, ή απλά τους μετέφεραν σε άλλες υψηλότερες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Η Κιβωτός του Νώε ήταν Στρογγυλή και ίσως ένας ιπτάμενος δίσκος

Αυτός, ενδεχομένως είναι και ο λόγος που συναντάμε αρχαίους πολιτισμούς ή κατάλοιπά τους σε βουνοκορφές και αναρωτιούνται οι αρχαιολόγοι για ποιο λόγο εκείνοι οι αρχαίοι άνθρωποι έχτισαν σε άνυδρες και άγονες περιοχές κυκλώπεια κτίσματα και πως επιβίωσαν εκεί.

Διαβάστε επίσης: Τι Έγινε Μετά τον Κατακλυσμό; Επιτέλους το Μεγάλο Μυστικό Αποκαλύπτεται

Όμως, όλα αυτά είναι θεωρίες και υποθέσεις για το πιθανό γεγονός του Κατακλυσμού, το οποίο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά.

diadrastika.com

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Το μυστήριο του Κατακλυσμού, οι θεοί με την προηγμένη τεχνολογία και η διάσωση ανθρώπων μέσα από θεωρίες periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ