2020-02-19 19:43:49
Φωτογραφία για Smartphone: Παρόμοιες αλλοιώσεις με τους ναρκομανείς ο εγκέφαλος των εθισμένων στο κινητό τηλέφωνο
Μια νέα έρευνα από Γερμανούς επιστήμονες έδειξε ότι η εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο προκαλεί αλλαγές στο σχήμα και το μέγεθος του εγκεφάλου, παρόμοιες με εκείνες που προκαλεί ο εθισμός στα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία μελέτησαν τους εγκεφάλους 48 ατόμων με μαγνητική τομογραφία. Μεταξύ των συμμετεχόντων στην έρευνα υπήρχαν και 22 άτομα εθισμένα στα κινητά και 26 που δεν έπασχαν από αυτή την εξάρτηση.

Η μείωση στη φαιά ουσία των ατόμων με εξάρτηση στο κινητό τηλέφωνο είναι παρόμοια με ανάλογες αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ατόμων εξαρτημένων στα ναρκωτικά

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι με εξάρτηση στα κινητά είχαν λιγότερη φαιά ουσία, μείωση φαιάς ουσίας που σε παλαιότερες έρευνες είχε εντοπιστεί σε ανθρώπους που υπέφεραν από εξάρτηση σε ναρκωτικές ουσίες.

«Δεδομένης της ευρείας διάδοσής τους και την διαρκώς αυξανόμενης χρήσης τους, η εν λόγω έρευνα θέτει υπό ερώτημα την ασφάλεια των smartphone», επισημαίνουν οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι είναι πρώτη υλική απόδειξη για σύνδεση μεταξύ της χρήσης κινητών τηλεφώνων και οργανικών διαταραχών στον εγκέφαλο.

το είδαμε sputniknews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σταμναγκάθι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σταμναγκάθι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ