2020-02-19 20:00:40
Φωτογραφία για Παπαστράτος: Στόχος ένα εκατομμύριο λιγότεροι καπνιστές έως το τέλος του 2021
Σε ένα εκατομμύριο λιγότερους καπνιστές έως τα τέλη του 2021 στοχεύει η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για «να αφήσουμε το τσιγάρο στην προηγούμενη δεκαετία». Την ίδια στιγμή, με την στήριξη της μητρικής Phillip Morris International, δρομολογεί επενδύσεις για την παραγωγή εναλλακτικών προϊόντων σε όσους επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα.

Τα τελευταία τρία χρόνια, περίπου 300.000 πρώην καπνιστές στην Ελλάδα, άφησαν πίσω τους το τσιγάρο, είτε διακόπτοντας οριστικά τη χρήση του, είτε επιλέγοντας εναλλακτικές λύσεις, όπως ηλεκτρονικά τσιγάρα ή θερμανόμενα προϊόντα καπνού. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης σε ειδική εκδήλωση με θέμα «Αυτή είναι η Στιγμή-Αφήνουμε το Τσιγάρο στην Προηγούμενη Δεκαετία», που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για την επίτευξη του στόχου της, η εταιρεία ξεκινάει καμπάνια για να ενημερώσει 20.000 σημεία λιανικής πώλησης, να διακόψουν τελείως τις πωλήσεις προϊόντων νικοτίνης σε ανήλικους
. Παράλληλα, η εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με διάφορους φορείς, όπως τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ή το οικονομικό φόρουμ Δελφών, προκειμένου στους χώρους αυτούς να διακοπεί τελείως το τσιγάρο. Ο Χ. Χαρπαντίδης, τόνισε επίσης την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, με το οποίο θα ενημερώνονται σωστά οι καταναλωτές για τις επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα στην υγεία τους, ενώ παράλληλα θα αξιολογούνται σωστά από ειδικούς επιστήμονες τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούνται.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία της Παπαστράτος έχει πολλούς συμβολισμούς. Συσχετίζοντας δε, την πρωτοβουλία αυτή, με την προοπτική να αποθαρρύνει τους νέους από το κάπνισμα, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι «ο αγώνας αυτός εναντίον του καπνίσματος, θα πρέπει να θεωρηθεί ως άσκηση ελευθερίας, καθώς εμείς, οι Έλληνες, έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη να γνωρίζουμε τι θα πει πραγματικά ελευθερία.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι «Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Παπαστράτος είναι συμβατές με την εποχή μας, όπου το ανώτατο αγαθό είναι η υγεία του ανθρώπου».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ