2020-02-20 04:28:35
Φωτογραφία για Αυτή είναι η 40άρα Πολωνέζα που αγόρασε σπίτι στο Λονδίνο αξίας $74 εκατ.
Η Ντομινίκα Κουλτσζίκ και ο αδελφός της Σεμπαστιάν κληρονόμησαν μια περιουσία από τον πατέρα τους, Γιαν Κουλτσζίκ, ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Πολωνίας

Η Πολωνέζα δισεκατομμυριούχος Ντομινίκα Κουλτσζίκ επένδυσε 57,5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες (περίπου 74,7 εκατομμύρια δολάρια) σε ένα σπίτι κοντά στο πολυκατάστημα Harrods στο Λονδίνο, πράγμα που εκλαμβάνεται ως μια ακόμα ένδειξη ότι η παλιά συνήθεια για αγορά πολυτελών ακινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα επιστρέφει και πάλι.

Η Κουλτσζίκ αγόρασε το ακίνητο αυτό, που βρίσκεται σε μια προνομιούχα πλατεία του Knightsbridge από τον Μάικ Σπινκ, έναν κατασκευαστή κατοικιών που είναι γνωστός για την πώληση ενός ιστορικού αρχοντικού κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το περασμένο έτος στον δισεκατομμυριούχο των hedge funds, Κεν Γκρίφιθ. Η Κουλτσζίκ πραγματοποίησε την αγορά με την ανάληψη εκ μέρους της του ελέγχου της εταιρείας Farringdon Property Trust.


Ένας εκπρόσωπος της Κουλτσζίκ αρνήθηκε να σχολιάσει. Από την άλλη, ο Σπινκ δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια όταν το Bloomberg ήρθε σε επαφή μαζί του.

Η αγορά ακινήτων του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών κατέγραψε πολλές συμφωνίες μεγάλων ποσών, καθώς οι πλουσιότεροι ανά τον κόσμο έσπευσαν να επωφεληθούν από την αδύναμη λίρα και να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες τους προτού να θεσμοθετηθεί ένας πιθανός νέος φόρος στις αγορές από ξένους επενδυτές. Ο Κινέζος μεγιστάνας των ακινήτων Τσονγκ Τσανγκ Κιου συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αγοράσει ένα σπίτι -περισσότερο παλάτι παρά σπίτι…- στο Knightsbridge για περισσότερα από 200 εκατομμύρια λίρες, σπάζοντας το ρεκόρ τιμών της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, η πώληση καθιστά επίσης σαφές ότι, ενώ οι συμφωνίες των αγοραπωλησιών αυξάνονται, οι τιμές γενικά παραμένουν ακόμη στα προηγούμενα επίπεδα. Το ποσό που πληρώνει η Κουλτσζίκ για το σπίτι είναι χαμηλότερο από την αποτίμηση της εταιρείας Savills Plc, η οποία ανέβασε την αξία του σε 65 εκατομμύρια στερλίνες. Οι τιμές για τα πολυτελή σπίτια στις πιο δυνατές περιοχές του Λονδίνου παρέμειναν σταθερές τον περασμένο μήνα, βάζοντας φρένο σε μια δωδεκάμηνη πτώση κατά 2,1%, σύμφωνα με έκθεση του μεσίτη Νάιτ Φρανκ.

Ένας εκπρόσωπος της Savills αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Ντομινίκα Κουλτσζίκ και ο αδελφός της Σεμπαστιάν κληρονόμησαν μια περιουσία από τον πατέρα τους, Γιαν Κουλτσζίκ, ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Πολωνίας μετά από μια σειρά από προσοδοφόρες επενδύσεις στις βιομηχανίες υποδομών, μπύρας, πετρελαίου και αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την πτώση του κομμουνισμού. Πέθανε το 2015, αφήνοντας πίσω του μια περιουσία που υπολογίζεται σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Σεμπαστιάν Κουλτσζίκ είναι ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Kulczyk Investments, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, οι υποδομές και τα ακίνητα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ