2020-02-20 10:37:52
Φωτογραφία για Μεταναστευτικό: Ο χάρτης των 13 δήμων για την ένταξη προσφύγων και μεταναστών
Οι δήμοι, που συνθέτουν το «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη», παρεμβαίνουν σε τοπικό και

εθνικό επίπεδο ώστε οι προσφυγικοί-μεταναστευτικοί πληθυσμοί να ενσωματωθούν στην χώρα μας

Αραβικό σχολείο στην Καρδίτσα, 80 μισθωμένα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, εργασιακή συμβουλευτική στο Ηράκλειο, 8 τμήματα εκμάθησης ελληνικών στη Λάρισα είναι μερικά μόνο από τα προγράμματα και τις δράσεις, που υλοποιούνται σε συνολικά 13 πόλεις της χώρας με στόχο την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Οι δήμοι, που συνθέτουν το “Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη”, παρεμβαίνουν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ώστε οι προσφυγικοί-μεταναστευτικοί πληθυσμοί να ενσωματωθούν στην χώρα μας.

Πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου (Αττική), Ηρακλείου (Κρήτη), Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (Αττική), Πειραιώς, Τήλου, Τρικκαίων και Τρίπολης
. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, 12.434 αιτούντες άσυλο και δικαιούχοι διεθνή προστασία φιλοξενούνται στις παραπάνω δήμους συμμετέχοντας στα προγράμματα ένταξης. Οι πόλεις του δικτύου ένταξης συνεργάζονται στους τομείς της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, της ενδυνάμωσης υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, της ανάπτυξης πολιτικών σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, της συμμετοχής σε προτάσεις χρηματοδότησης και της υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων από κοινού.

ΑΘΗΝΑ

Το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων αποτελεί την “καρδιά” του δικτύου ένταξης. Στέγαση, υγεία, νομική υποστήριξη, εκπαίδευση και μάθηση, ένταξη στην αγορά εργασίας και έμφυλη διάσταση του προσφυγικού, είναι οι θεματικές του κέντρου. Ο ενδιαφερόμενος προσέρχεται σε ένα σημείο διοικητικής εξυπηρέτησης από όπου λαμβάνει συγκεντρωμένα ενημέρωση, με δυνατότητα διερμηνείας, αναφορικά με το καθεστώς διαμονής του, τις πιθανές κοινωνικές παροχές για κάποιες από τις οποίες μπορεί να υποβάλλει αίτηση, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ενταξιακά προγράμματα του δήμου ή την παραπομπή σε άλλους πάροχους αντίστοιχων υπηρεσιών. Στο ίδιο κτήριο, υλοποιούνται οι παράλληλες ενταξιακές δράσεις και συγκεκριμένα τα μαθήματα ελληνικών, αγγλικών και υπολογιστών, οι διαπολιτισμικές δράσεις και οι εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ