2020-02-20 13:00:11
Φωτογραφία για Μήνυμα ισχύος από το Πολεμικό Ναυτικό: Ο ελληνικός στόλος βγήκε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο
Ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν με μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων προσπαθεί να δημιουργήσει μία επίπλαστη εικόνα για την υποτιθέμενη τουρκική ναυτική παρουσία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, το Πολεμικό Ναυτικό “απαντά” με μπαράζ ασκήσεων βγάζοντας όλες τις κύριες μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια.

Του Χρήστου Μαζανίτη - Πηγή: enikos.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η άσκηση “Λόγχη”, η οποία είναι προκεχωρημένη άσκηση πυρών, στο Μυρτώο Πέλαγος. Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος μονάδες κρούσεως επιφανείας.

Ταυτόχρονα, ανατολικά της Κρήτης πραγματοποιείται η άσκηση “Αναπνευστήρ” με την συμμετοχή υποβρυχίων. Ανάμεσα σε αυτά είναι και οι αθόρυβοι… εφιάλτες των Τούρκων, τα ελληνικά υποβρύχια “Παπανικολής”, type 214. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ελληνικά υποβρύχια έχουν απλώσει δίχτυ προστασίας σε Κάρπαθο και Ρόδο, μέχρι το Καστελλόριζο. Και η άσκηση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία και ειδικότερα το μέρος στο οποίο διεξάγεται, αφού είναι η περιοχή που η Τουρκία επιχειρεί να σφετεριστεί μέσω του παράνομου μνημονίου που έχει υπογράψει με το καθεστώς Σάρατζ, στην υπό πολιορκία Τρίπολη. Είναι το τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ, που το Πολεμικό Ναυτικό έχει σφραγίσει και ελέγχει.


Ταυτόχρονα, μονάδες επιφανείας αλλά και υποβρύχια συμμετέχουν στις πολυεθνικές δυνάμεις και διασυμμαχικές επιχειρήσεις/ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου. Σε ότι αφορά την πολυδιαφημιζόμενη τουρκική παρουσία με φρεγάτα στην Λιβύη… άνθρακας ο θησαυρός, μας λέει στρατιωτική πηγή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την τουρκική φρεγάτα Salih Reis, κλάσης ΜΕΚΟ, η οποία συμμετέχει στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία παίρνει μέρος και η Ελλάδα με την φρεγάτα “Αιγαίο” καθώς και ο Καναδάς με την Ιταλία, με μία φρεγάτα η κάθε μία. Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την άσκηση και τα 4 πλοία θα κατευθυνθούν προς την Ιταλία.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ