2020-02-20 21:21:58
Φωτογραφία για Πέντε Τούρκοι, μια Βόσνια και μια Πολωνή στα θύματα του ακροδεξιού στη Χανάου
Ο Τομπάιας Ρ. σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις στο πρώτο μπαρ και τρεις στο δεύτερο -

Το προφίλ του 43χρονου που σόκαρε τη Γερμανία

Μετανάστες ήταν οι περισσότεροι από τους εννέα ανθρώπους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του 43χρονου Τομπάιας Ρ. το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη Χανάου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, ο 43χρονος αρχικά άνοιξε πυρ κατά τριών Τούρκων που διασκέδαζαν σε ένα από τα δύο μπαρ με ναργιλέδες στα οποία «χτύπησε» με διαφορά λίγης ώρα, και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του σε έναν Τούρκο σερβιτόρο.

Στο δεύτερο μπαρ, ο Γερμανός ακροδεξιός πυροβόλησε έναν 20χρονο Τούρκο, μια 20χρονη κοπέλα από τη Βοσνία και μία σερβιτόρα από την Πολωνία.

Η Άγκυρα ήταν εξάλλου από τις πρώτες πρωτεύουσες που αντέδρασαν για το φονικό καταδικάζοντας την επίθεση και ζητώντας να διεξαχθεί άμεσα έρευνα.


«Ζητάμε από τις γερμανικές αρχές να καταβάλουν την μέγιστη προσπάθεια για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ με τη Εισαγγελία της Καρλσρούης να αναλύει τα ξενοφοβικά κίνητρα του 43χρονου και τους ειδικούς να εστιάζουν επίσης και στην κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Εκτός από τα εννέα θύματα που έχασαν την ζωή τους από τα πυρά του δράστη ο οποίος άνοιξε πυρ ενώ οδηγούσε μία BMW, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, στο σπίτι του βρέθηκε κι ένα ακόμα πτώμα που φέρεται να είναι της μητέρας του, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο RTL.

O Τομπάιας Ρ. είχε αφήσει πίσω του μία επιστολή κι ένα βίντεο. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλους δράστες. Στο 24σελιδο μανιφέστο του, ο 43χρονος εξηγεί, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να εξοντωθούν ορισμένοι λαοί, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι εφικτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες των δυνάμεων ασφαλείας, ο 43χρονος ήταν από την Χανάου και λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα είχε ανεβάσει βίντεο στο YouTube με τον ίδιο να μιλάει άπταιστα αγγλικά στέλνοντας ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τομπίας, υπάρχουν υπόγειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα παιδιά κακοποιούνται και σκοτώνονται. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αφυπνιστούν και να «αγωνιστούν» κατά αυτών των συνθηκών. Ωστόσο, το βίντεο δεν κάνει καμία αναφορά σε επικείμενη πράξη βίας στη Γερμανία.

Μιλώντας στο επίμαχο βίντεο, είναι ήρεμος και ο λόγος του είναι δομημένος. Φαίνεται να είναι καλά προετοιμασμένος για τα όσα λέει. Ο ίδιος κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας σε βάρος του, ήξερε ότι τον παρακολουθούσε μια μυστική οργάνωση κι ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να «παγιδεύσουν» στις σκέψεις του.

Δεν κάνει πάντως καμία αναφορά σε γνωστή μυστική υπηρεσία -όπως η CIA- αλλά μιλάει για «μια οργάνωση που λειτουργεί με βάση μια μυστική υπηρεσία, αλλά δεν εμφανίζεται επισήμως με κάποιο όνομα».

Ο 43χρονος ήταν γέννημα - θρέμμα της πόλης Χανάου όπου τελείωσε το σχολείο. Μετά το σχολείο εργάστηκε ως υπάλληλος τράπεζας και στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην πόλη Μπαιρότ.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ