2020-02-21 07:58:18
Φωτογραφία για Το λιώσιμο των πάγων οφείλεται στην κλιματική αλλαγή αναφέρουν οι επιστήμονες
Η κλιματική αλλαγή έχει ως συνέπεια το λιώσιμο μεγάλων ποσοτήτων πάγου στην Ανταρκτική και η μόνη λύση επιβράδυνσης αυτού του φαινομένου είναι η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα που διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Ζόι Τόμας, Αυστραλή ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας η οποία δημοσίευσε την έρευνα αυτή σε συνεργασία με μια ομάδα επιστημόνων.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε αναφέρεται πως έχει παρατηρηθεί ότι το στρώμα πάγου στην Δυτική Ανταρκτική έχει αρχίσει να λιώνει και πως αυτή η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί,παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο.

Η ομάδα της Τόμας σκοπεύει να συνεχίσει τις έρευνες ώστε να δει πόσο γρήγορα θα αντιδράσει το στρώμα πάγου στην συνεχιζόμενη αύξηση της θερμοκρασίας. Σκοπός αυτού είναι ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος. Στις 6 Φεβρουαρίου καταγράφηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή (18,3 βαθμοί κελσίου). Αν αυτές οι θερμοκρασίες επιμείνουν τότε ενδεχομένως παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στην στάθμη της θάλασσας,γεγονός που αν συμβεί θα αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.


Η Τόμας ανέφερε πως ο μόνος τρόπος επιβράδυνσης του φαινομένου αυτού είναι η μείωση των ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μια από τις βασικές αιτίες αύξησης των τιμών διοξειδίου του άνθρακα ήταν οι πυρκαγιές που μαίνονταν επί μήνες στην Αυστραλία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ