2020-02-21 11:12:26
Φωτογραφία για Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Τουρκία: ''Υπό Ελληνική κατοχή 16 νησιά''! - Απαιτούν εδώ & τώρα αλλαγή του status quo
Eίτε Κεμαλιστές, είτε Ερντογανικοί μία από τα ίδια.

Οστόχος των Τούρκων είναι ξεκάθαρος και δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Η Άγκυρα στοχοποιεί τα νησιά μας και στο Αιγαίο, θέλοντας αλλαγή του status quo.

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του σουλτάνου εδώ και χρόνια ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες οι οποίες ανήκουν στην Τουρκία.

 Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνει:

    Tα 3/4 της Κρήτης και 14 νησίδες που βρίσκονται γύρω από αυτήν.    Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, η Κρήτη μοιράστηκε σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο    και Σερβία με τη Συνθήκη του Λονδίνου που υπεγράφη στις 30/5/1913.    Με την ίδια συνθήκη 14 νησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάννης.Πριν λίγα 24ωρα είχαμε και νέο ''χτύπημα'' από τους Κεμαλιστές!


Ο Εγκιν Αλτάι- αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος CHP παρέθεσε συνέντευξη τύπου.

Ο Αλτάι αναφερόμενος στους ισχυρισμούς για εξοπλισμό νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα, είπε: ''16 νησιά στο Αιγαίο, κατά παράβαση των συνθηκών οι οποίες ορίζουν πως έχουν αποστρατικοποιημένο στατους, έχουν εξοπλιστεί. Ο Ακάρ αυτό το είπε τον Ιανουάριο, αλλά το θυμάμαι σαν χθες. 

Πριν από δύο χρόνια,ο Κιλιτσντάρογλου αναφέροντας και το όνομα, υποστήριξε πως το Φαρμακονήσι έχει εξοπλιστεί από την Ελλάδα. Και μάλιστα το Φαρμακονήσι δεν ανήκει σε κάποιο. αβέβαιο γεωγραφικό σχηματισμό. Υπάρχουν νησιά που ανήκουν σε εμάς, νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα, όπως και άλλα αδιευκρίνιστης ιδιοκτησίας. Για αυτό υπάρχουν τα αποστρατικοποιημένα νησιά.'', αναφέρουν τα tourkikanea.gr

Ο Αλτάι απηύθυνε προς το υπουργείο Αμύνης αυτά τα ερωτήματα:

“Ποια είναι τα ονόματα των 16 νησιών ή των γεωγραφικών σχηματισμών των οποίων είναι ασαφές το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Εξ ονόματός του αγίου έθνους, επιθυμώ να μάθω τα ονόματα των 16 τεμαχίων γης και βραχονησίδων. Αυτή την κατάσταση ποτέ την αντιληφθήκατε; Τρίτο ερώτημα. Από τότε που αντιληφθήκατε αυτήν τη κατάσταση ως σήμερα και από την μέρα που κάνατε την δήλωση ως σήμερα, η Τουρκία τι βήματα έκανε; Τέταρτο ερώτημα, η κατάσταση αυτή συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο του μεγάρου, η συζητήθηκε σε μια στενή συνεδρίαση, αυτό ρωτάω. Οι υπουργοί γνωρίζουν ή οχι ; ”

 Με λίγα λόγια κεμαλιστές και ερντογανικοί στοχοποιούν την χώρα μας καθημερινά, θέλοντας να καταλάβουν εδάφη. 

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ