2020-02-21 14:45:42
Φωτογραφία για Συρία: Ερντογάν καλεί Μέρκελ και Μακρόν να αναλάβουν δράση για την Ιντλίμπ
«Συγκεκριμένη δράση», προκειμένου αποφευχθεί μία κρίση στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τόσο από τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν όσο και από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηςλφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα.

«Ο Πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε η τουρκική Προεδρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ, όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης, Άγκυρα, Μόσχα και Δαμασκός, πρέπει να σταματήσουν.

Το ίδιο ακριβώς διεμήνυσαν χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από τις Βρυξέλλες, ο Μακρόν και η Μέρκελ.


«Και οι δύο κατέστησαν σαφές πόσο τους ανησυχεί η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση του λαού της επαρχίας Ιντλίμπ», δήλωσε  εκπρόσωπος των δύο ηγετών. «Και οι δύο απαίτησαν ένα άμεσο τέλος των εχθροπραξιών και τη δυνατότητα ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό», επεσήμανε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι Μέρκελ και Μακρόν πρότειναν στον Πούτιν μία συνάντηση μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να υπάρξει πολιτική λύση.

ΑΜΠΕ/Reuters

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ