2020-02-21 23:29:51
Φωτογραφία για Αυτό είναι το “φαρμακό” για το πεπτικό σύστημα και για ένα υγιές έντερο

Το φούσκωμα είναι ένα εξαιρετικά κοινό ζήτημα στομάχου, αλλά τα πεπτικά προβλήματα δεν πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής σας ζωής.

Ο χυμός από κόκκινο λάχανο “φαρμακό” για το πεπτικό σύστημα

Το κόκκινο λάχανο είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορείτε να καταναλώσετε για να εξομαλύνετε το πεπτικό σας σύστημα και να χτυπήσετε το φούσκωμα. Βοηθάει στην λειτουργία του εντέρου και έχει και άλλα οφέλη.

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το κόκκινο λάχανο περιέχει βιταμίνη C και βιταμίνη Κ, μαζί με πολλές άλλες βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Η βιταμίνη C σε κόκκινο λάχανο ενεργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα προστατεύοντας ταυτόχρονα τα κύτταρα από ζημιές. Η βιταμίνη C παρέχει στο σώμα σας τη δύναμη και την υποστήριξη που χρειάζεται για να καταπολεμήσει την εισβολή βακτηρίων και λοιμώξεων και να διατηρήσει το σώμα σας υγιές.

2. Υγιές έντερο

Η αδιάλυτη ίνα στο κόκκινο λάχανο βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Βοηθά επίσης να ανακουφίσει τα συμπτώματα των γαστρεντερικών καταστάσεων, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το χυμό κόκκινο λάχανο βοηθά να κρατήσει το πεπτικό σύστημα ευτυχισμένο και υγιές.

3. Καταπολεμά τις φλεγμονές

Το κόκκινο λάχανο περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Research in Pharmaceutical Science διαπίστωσε ότι η κατανάλωση λάχανων οδήγησε σε μείωση του πρηξίματος. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά στο κόκκινο λάχανο την καθιστούν φυσική θεραπεία για φούσκωμα και φλεγμονή.

4. Χρόνιες παθήσεις

Τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο λάχανο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την αναστροφή βλάβης του DNA που μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες διαταραχές όπως η νόσος του Alzheimer, η ασθένεια του Huntington και η νόσο του Parkinson. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε σύγκριση με άλλα βρώσιμα φυτά, το κόκκινο λάχανο βρέθηκε ότι μειώνει την ενδογενή βλάβη του DNA στα κύτταρα του καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κόκκινο λάχανο είχε ικανότητες καταπολέμησης ασθενειών και μπορεί να είναι ένα από τα κορυφαία τρόφιμα που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Συνταγή χυμού κόκκινου λάχανου1 κόκκινο λάχανο1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν1 χούφτα κόλιαντρο1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ1/4 λεμόνι1/2 φλιτζάνι νερό καρύδας

Τρόπος παρασκευής: Τα χτυπάτε όλα μαζί στο μπλέντερ με λίγο πάγο ή νερό αν χρειαστεί.

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

www.itrofi.gr



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ