2020-02-22 07:21:52
Φωτογραφία για ΡΩΣΙΚΗ PRAVDA :ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο της η ρωσική επιθεώρηση Pravda, της δημοσιογράφου Lyuba Lulko, εξετάζει μαζί με τον ειδικό περί θεμάτων Μέσης Ανατολής, Semyon Baghdasarov, τις πιθανές προοπτικές ενός ολοκληρωτικού πολέμου της Ρωσίας με την Τουρκία εξ αιτίας της τουρκικής στάσης στο İldib. Το άρθρο αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρων μετά το αδιέξοδο των συνεχών συνομιλιών των δυο πλευρών για την κρίση.

Το δημοσίευμα επιδίδει όλη την ευθύνη προσωπικά στον Ερντογάν, ο οποίος με αλαζονικές δηλώσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του ανέφερε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε μαζική στρατιωτική εισβολή στην Συρία αν δεν σταματήσει ο συριακός στρατός τις επιχειρήσεις στον θύλακα του İldib, ενώ τον κατηγορεί ότι δεν προχώρησε σε καμία κίνηση να περιορίσει την δράση των ισλαμιστών Τζιχαντιστών κατά του συριακού καθεστώτος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε πως μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας θα είναι το χειρότερο σενάριο και θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική σύγκρουση

. Ο Semyon Baghdasarov, διευθυντής του ρωσικού Center for the Middle East and Central Asia, μιλωνστα στην Pravda ανέφερε ότι η Τουρκία έχει ήδη προωθήσει στα σύνορα με την Συρία 7 χιλιάδες στρατό και περί τα 2000 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα

Από την άλλη πλευρά η Δαμασκός δεν σκοπεύει να σταμάτησα τις επιχειρήσεις της κατά των Τούρκων εισβολέων, ενώ παράλληλα εργάζεται να προσεταιριστεί τους Κούρδους με επιτυχία και έχει ξαναρχίσει να προβάλει διεκδίκησες για την περιοχή της Αλεξανδρέττας την οποία κατά την Δαμάσκο κατέχει παράνομα η Τουρκία ενώ ανήκει στην Συρία.

Σε όλα αυτά η θέση της Ρωσίας είναι ότι με κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να αφήσει την Δαμασκό απέναντι στις τουρκικές ορέξεις και ειδικά αυτή την περίοδο που η ανατολική Μεσόγειο και γενικά η Μέση Ανατολή έχει πολύ ξεχωριστό ενδιαφέρων για τις διεθνείς εξελίξεις. Αν ο Ερντογάν, (που κατηγορείται για έσχατη υποκρισία), προχωρήσει όπως αναφέρει στις απειλές του, τότε η Ρωσία θα προχωρήσει σε ανοιχτό πόλεμο με τους Τούρκους.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ