2020-02-23 03:00:19
Φωτογραφία για Κοτζιάς: «Κράτος εν κράτει το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, διακινεί παράνομα χρήματα» (Video)
«Θα πρέπει να το μαζέψουμε», τόνισε ο πρώην ΥΠΕΞ που εξέφρασε και την αδυναμία του για τους Πομάκους τους οποίους χαρακτήρισε «περήφανους»

«Δεν μπορούμε να κάνουμε εξωτερική πολιτική αλά Τουρκ», είπε και στηλίτευσε την φοβισμένη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την τακτική υποχώρησης που υιοθετεί

«Κράτος εν κράτει» χαρακτήρισε το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ο πρώην ΥΠΕΞ και πρόεδρος της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σε εκδήλωση για την εξωτερική πολιτική την Τετάρτη (19/2) στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρώην ΥΠΕΞ μιλώντας για τις αξιώσεις της Τουρκίας αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, σημείωσε πως αν δεν υπάρξουν αποφασιστικές ενέργειες από την ελληνική κυβέρνηση, η Τουρκία είναι ικανή να φτάσει να λέει πως μέχρι και οι Ρομά στην Αθήνα είναι τουρκική μειονότητα. Ο ίδιος εξέφρασε την αδυναμία του για τους Πομάκους, τους οποίους χαρακτήρισε «περήφανους», ενώ σημείωσε πως θα πρέπει «να μαζέψουμε το Προξενείο, το οποίο λειτουργεί ως κράτος εν κράτη και διακινεί παράνομα χρήματα».


Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι «στην κυβέρνηση είναι φοβισμένοι, δεν έχουν σχέδιο. Είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν και να υποχωρήσουν, όπου τους πιέσουν».

Άλλωστε, όπως είπε, «στην πολιτική μετράς αντιστάσεις», σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό το γεγονός ότι στις αρχικές δηλώσεις προθέσεων του Ερντογάν για τη Λιβύη, η ελληνική κυβέρνηση δεν απάντησε τίποτα το ουσιώδες. Όταν, επί θητείας του, ο Τούρκος ομόλογός του Τσαβούσογλου πρόβαλε διάφορες διεκδικήσεις, «πάντα του απαντούσα ότι δεν θα φτάσετε ποτέ ως εκεί».

«Η Τουρκία μετράει πάντα αν μπορεί να υποστεί στρατιωτική ήττα. Θέλει να είναι αφεντικό στην περιοχή. Θέλει έλεγχο ή συνδιαχείριση πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, που δεν της ανήκουν. Θέλει, όμως, όλα αυτά, να τα αποκτήσει χωρίς πόλεμο», επισήμανε ο κ. Κοτζιάς.

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, προσπαθεί να περιορίσει και να περικλείσει την Ελλάδα και για τον σκοπό αυτό, έχει απλώσει «δαγκάνες» από Καστελόριζο και Αιγαίο μέχρι τον Έβρο. Κάποτε, οι δαγκάνες αυτές ήταν απλωμένες και προς Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τον υπουργό, αλλά, με ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης, αυτό δεν ισχύει πλέον.

Ωστόσο, ο πρώην ΥΠΕΞ διερωτήθηκε αν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία να μας περικλείει με δαγκάνες, περιμένοντας κάποιο επεισόδιο. «Αυτό είναι μία παθητική στάση και δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική στην οποία πιστεύω εγώ», είπε.

Από fonirodopis
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ