2020-02-23 14:24:14
Φωτογραφία για Μικροσκοπικά σπίτια: Οι άνθρωποι που «πουλήθηκαν» στο βωμό του μινιμαλισμού
Αν και η μόδα με τα μικροσκοπικά σπίτια ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, οι ρίζες της βγήκαν στην επιφάνεια τον 18ο αιώνα

Τα μικροσκοπικά σπίτια από πολλούς περιγράφονται ως η ουτοπία του μινιμαλισμού. Οι ένθερμοι υποστηρικτές του τρόπου ζωής των μικροσκοπικών σπιτιών φυσικά και γνωρίζουν ότι το να μένεις σε κάτι τέτοιο είναι μια πρόκληση.

Τα μικροσκοπικά σπίτια έχουν ωστόσο και τα προνόμιά τους – είναι φιλικά προς το περιβάλλον και φιλικά προς την τσέπη. Αλλά η διαβίωση σε τέτοιος είδους στενούς χώρους μπορεί να δημιουργήσει απροσδόκητα προβλήματα, όπως προβλήματα με τον νόμο ή ευκολότερη φθορά, ή δυσκολία στη φροντίδα της τουαλέτες και του μηχανισμού κομποστοποιησης που έχει.

Τα μικροσκοπικά σπίτια έχουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν πριν κάνεις μια τέτοια κίνηση.

Ας δούμε κάποια fact σχετικά με τα μικροσκοπικά σπίτια:


Αν και η μόδα με τα μικροσκοπικά σπίτια ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, οι ρίζες της βγήκαν στην επιφάνεια τον 18ο αιώνα.

To 2013 άνοιξε στο Portland το πρώτο ξενοδοχείο μικροσκοπικών σπιτιών, ενώ την ίδια ώρα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν σε μεγάλο βαθμό στα μικροσκοπικά σπίτια αφού πολλές τηλεοπτικές εκπομπές ασχολήθηκαν με αυτά.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι νόμοι περί ζωνών έχουν περάσει σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ για να χαλαρώσουν τους κανονισμούς για μικροσκοπικά σπίτια.

Τα μικροσκοπικά σπίτια έχουν πολλά θετικά – είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, μπορείτε να ζήσετε εν κινήσει και εξοικονομείτε πολλά χρήματα.

Αλλά όταν προβλήματα εμφανιστούν σε ένα τόσο μικρό χώρο, μπορεί να φανούν μεγαλύτερα από ότι είναι. Σε διάστημα δύο εβδομάδων, bloggers προσπάθησαν να ζήσουν σε ένα μικροσκοπικό σπίτι στο οποίο αντιμετώπισαν μια διαρροή κλιματιστικού, διαρροή μπάνιου και ένα σπασμένο ανεμιστήρα. Έγραψαν στο blog τους ότι ήταν αγχωτικό να τα έχεις όλα αυτά.

Για κάποιους είναι απλά θέμα οικονομίας. «Όπως και η σιωπηρή πλειοψηφία πολλών φτωχών κατοίκων σε ακριβές πόλεις, έτσι και εμείς είμαστε κάτοικοι μικροσκοπικών σπιτιών όχι για λόγους αισθητικούς, αλλά επειδή τα χρήματα μας φτάνουν για αυτό», σχολίασε ένας κάτοικος.

Όταν η Τζένα έκτιζε το μικροσκοπικό της σπίτι, δεν υπήρχαν πολλοί πόροι. «Το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού του κτιρίου επιτεύχθηκε με δοκιμές και λάθη», δήλωσε.

Άλλη κάτοικος δηλώνει ευτυχισμένο καθώς έχει την ικανότητα να μετακινεί το σπίτι της όπου θέλει απλά σέρνοντας το με το αυτοκίνητο. Μάλιστα, τονίζει ότι το να μην έχει δάνειο για το σπίτι σου είναι ένα από τα μεγαλύτερα θετικά.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ