2020-02-23 18:00:14
Φωτογραφία για Κατακτητής της Μασσαλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς!
Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας επικράτησε για δεύτερη σερί χρονιά στο ATP της Μασσαλίας

Δίχως να χάσει σετ ο εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το repeat στη Μασσαλία! Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ATP Marseille, επέστρεψε και το ξαναπήρε. Και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο καθώς δεν... χάρισε ούτε ένα σετ. Ολοκλήρωσε το τουρνουά με 16-0 σετ! Στον τελικό επικράτησε μάλιστα του ανερχόμενου και ταλαντούχου 19χρονου Καναδού Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, απέναντι στον οποίο είχε αρνητικό ρεκόρ.

Ο Στέφανος νίκησε με 2-0 σετ τον Αλιασίμ (6-3. 6-4) και πανηγύρισε την κατάκτηση του πέμπτου τίτλου στην καριέρα του μετά τους θριάμβους σε Στοκχόλμη (2018), Μασσαλία, Εστορίλ, Λονδίνο (2019). Ηταν ο δέκατος τελικός στον οποίο συμμετείχε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη κούπα για το 2020!

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έδειξε αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του να αμφισβητήσει τον τίτλο του φαβορί που είχε ο Ελληνας τενίστας. Και τα κατάφερε καθώς κυριάρχησε. Διατήρησε το σερβίς του με άνεση, ενώ έκανε το καθοριστικό μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ (1-3). Κάπως έτσι έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με 6-3.


Στο δεύτερο σετ, η μάχη έγινε πιο σκληρή καθώς ο Αλιασίμ βελτίωσε το σερβίς του, ενώ κατόρθωσε να αμυνθεί πιο αποτελεσματικά στο σερβίς του Τσιτσιπά. Οι δυο παίκτες διατήρησαν το χέρι τους μέχρι το 2-2, ενώ ακολούθησε από ένα μπρέικ, αρχικά για τον Τσιτσιπά (3-2) κι αμέσως μετά για τον Αλιασίμ (3-3). Ωστόσο ο Τσιτσιπάς, απάντησε με νέο μπρέικ (4-3) και πήρε και το... χέρι του για το 5-3. Ο Αλιασίμ διατήρησε το σερβίς του για το 5-4 αλλά ο Τσιτσιπάς δεν του χαρίστηκε φτάνοντας πανηγυρικά στο 6-4 και στον τίτλο The wait for FAA’s first ATP Tour title goes on.

He finishes the 2020 @Open13 as runner-up to Stefanos Tsitsipas, going down 6-3, 6-4 in the final.

Another great week for the teenager nevertheless! What he’s accomplished at only 19 is remarkable. pic.twitter.com/DK0ejMhbuH

— Tennis Canada (@TennisCanada) February 23, 2020
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ