2020-02-23 22:01:27
Φωτογραφία για Κάηκαν εκατοντάδες εσώρουχα Victoria’s Secret
Εκατοντάδες εσώρουχα της Victoria’s Secret βρέθηκαν πεταμένα σε ένα κάδο κοντά σε ένα υποκατάστημα της γνωστής εταιρείας εσωρούχων στο Colorado.

Αυτή η αποκάλυψη ήρθε σε μια εποχή που η βιομηχανία της μόδας πυροδοτείται για τη δημιουργία σημαντικών αποβλήτων, ενώ η Victoria’s Secret συνεχίζει να αντιμετωπίζει επικρίσεις σχετικά με της μεθόδους παραγωγής που χρησιμοποιεί.

Τα απορριφθέντα ενδύματα βρέθηκαν παράλληλα με άλλα προϊόντα της Victoria’s Secret από τη Melanie Gelinas, κάτοικο του Colorado, που ζει στον επάνω όροφο από το κατάστημα Victoria’s Secret.

“Είδα εκατοντάδες σουτιέν να καίγονται και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν «Τι σπατάλη!», είπε στο 9News. “Όλα τα αποθέματα πηγαίνουν σε μία χωματερή. Θα μπορούσαν να πηγαίνουν σε ένα καταφύγιο αστέγων ή ένα καταστραμμένο γυναικείο καταφύγιο”, συνέχισε.

Μία εκπρόσωπος της Victoria’s Secret δήλωσε: “Λυπούμαστε για το πώς μπορεί να φάνηκε αυτό. Επειδή αυτό το κατάστημα έκλεισε, κατεστρέψαμε δείγματα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των σουτιέν από τα fitting rooms. Όλα τα υπόλοιπα αποθέματα ανακατανεμήθηκαν σε άλλα καταστήματα.”


Σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης για τα απόβλητα και τους πόρους, 300.000 τόνοι ρούχων αποστάλθηκαν σε χώρο υγειονομικής ταφής (χωματερή) το 2016, μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η βιομηχανία της μόδας έχει πιεστεί να βελτιώσει τα οικολογικά της διαπιστευτήρια, με ορισμένα brands να εισάγουν βιώσιμα υφάσματα ή πρωτοβουλίες ανακύκλωσης στα καταστήματά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή εταιρεία δέχεται επικριτικά σχόλια. Να σου θυμίσουμε, πως η Victoria’s Secret πρόσφατα κατηγορήθηκε, μετά από έρευνα της New York Times, ότι χρησιμοποιεί “ευρύτατο εκφοβισμό και παρενόχληση υπαλλήλων και μοντέλων”. Η εταιρεία απάντησε εκφράζοντας τη λύπη της.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ