2020-02-24 10:32:00
Φωτογραφία για Νίκος Σάκκαρης, πρόξενος στο Μιλάνο για κοροναϊό: Σήμερα αναμένουμε πανικό, τα πράγματα είναι δύσκολα
Σε συναγερμό βρίσκεται η Ιταλία μετά τα τελευταία θανατηφόρα κρούσματα του κοροναϊού.

Με την Ιταλία να μετρά ήδη τρεις νεκρούς από τον κοροναϊό, ο Έλληνας πρόξενος στο Μιλάνο Νίκος Σάκκαρης αποκαλύπτει την κατάσταση που επικρατεί. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Νίκος Σάκκαρης αναφέρει: «Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: "Κίτρινο" το Μιλάνο και "κόκκινη" μια περιοχή με 50.000 κατοίκους. Πεντακόσιοι καραμπινιέροι με Αστυνομικούς δεν αφήνουν κανέναν ούτε να μπει ούτε να βγει από τα χωριά αυτά», τονίζει ο Νίκος Σάκκαρης.

Όσον αφορά την καθημερινότητα στο Μιλάνο ο Έλληνας Πρόξενος είπε ότι «τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Δεν κυκλοφορεί το Μετρό, δεν λειτουργούν σχολεία και Πανεπιστήμια σε όλη την Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βένετο». Ερωτηθείς για τυχόν σκηνές πανικού από κατοίκους της πόλης ο κ. Σάκκαρης απάντησε ότι την Κυριακή έτρεξε ο κόσμος στα Σούπερ Μάρκετ. «Πανικός όπως στις ταινίες, δεν υπάρχει ακόμα, σήμερα, όμως, που ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει μάλλον θα υπάρξει πανικός». «Δεν λειτουργούν μεγάλα μουσεία, καταστήματα. Οι γάμοι και οι κηδείες γίνονται μόνο με τους στενούς συγγενείς» συνέχισε την περιγραφή του ο Νίκος Σάκκαρης.


Ο Έλληνας Πρόξενος μίλησε και για τους μαθητές ελληνικών σχολείων στην περιοχή του Μιλάνου. «Πολλά παιδιά έφυγαν το Σάββατο και την Κυριακή, ένα σχολείο έφυγε από το Σάββατο γιατί είχαμε έγκαιρη πληροφόρηση. Υπάρχουν άλλα δύο σχολεία εδώ, τα είδα τα παιδιά στις 07:00 το πρωί, είναι καλά τα παιδιά, είναι σε περιοχή που δεν υπάρχει κρούσμα, θα προσπαθήσουμε να φύγουν σήμερα» είπε ο Νίκος Σάκκαρης. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Μαζί με τους καθηγητές πρόκειται για 30-32 άτομα και από τα δύο σχολεία ενώ γύρω στα 25 ήταν τα παιδιά και οι καθηγητές που επέστρεψαν. Θα επιστρέψουν με έκτακτες πτήσεις, αυτά τα παιδιά είναι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη». Όσον αφορά τη γενικότερη αντίδραση των Ιταλών ο Νίκος Σάκκαρης είπε ότι «έχασαν τη μπάλα, δεν μπορούν να βρίσκουν τον ασθενή "μηδέν". Λέγεται ότι όλα ξεκίνησαν από έναν άνθρωπο, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν συνδέονται μεταξύ τους».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ