2020-02-24 13:00:30
Φωτογραφία για Ε.Ε.: Προς το παρόν δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί ή εμπορικοί περιορισμοί
Η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι οι πιθανοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν θα πρέπει να είναι αναλογικοί και συντονισμένοι μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., καθώς το μπλοκ βρίσκεται αντιμέτωπο με την επιδημία κοροναϊού στην Ιταλία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόσθεσε ότι «προς το παρόν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει δώσει συμβουλές για εφαρμογή περιορισμών τόσο στα ταξίδια όσο και στο εμπόριο». Υπογράμμισε ότι κλιμάκιο του ΠΟΥ θα επισκεφθεί την Ιταλία την Τρίτη, για να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΠΟΥ: Η Ιταλία δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα

«Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα», δήλωσε ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν τα 200 και οι νεκροί φθάνουν πλέον τους τέσσερις. Σύμφωνα με τον Ριτσιάρντι: «Η Κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ
. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών». «Η Ιταλία πληρώνει το ότι δεν έβαλε αμέσως σε καραντίνα όλους όσοι έφτασαν από την Κίνα», συμπλήρωσε ο Ριτσιάρντι. Θεωρεί δε, ότι το μέτρο απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από τις κινεζικές πόλεις δεν μπορούσε να περιορίσει από μόνο του τη διάδοση του κοροναϊού.

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ στην Ιταλία η αναστολή των σχολικών εκδρομών εντός και εκτός της χώρας. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο της Κυβέρνησης Κόντε πριν από δυο ημέρες. Σε αρκετές μικρές πόλεις στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο επιβλήθηκε επίσης αποκλεισμός, όπερ σημαίνει ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες, 50.000 κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν από τις περιοχές αυτές χωρίς ειδική άδεια.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ