2020-02-24 15:31:09
Φωτογραφία για Π.Ο.Ε.Σ. προς Ε.ΛΟ.Α.: Γιατί δεν επιστρέφετε στους δικαιούχους ΕΜΘ το 2% που τους κρατήθηκε από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ και σας αποδόθηκε;
ΘΕΜΑ : Αποφάσεις Ε.ΛΟ.Α.

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 517/17.2.2020 Βουλή των Ελλήνων

1. Τη 17.2.2020, το ΚΚΕ, κατέθεσε τη σχετική επίκαιρη ερώτησή του, την οποία σας αποστέλλουμε, συνημμένως, για ενημέρωσή σας, με την οποία ερωτούσε τον κ. ΥΕΘΑ τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε να επιστραφούν τα ποσά (ύψους 2%) που παρακρατήθηκαν μόνο από τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ – πρώην ΟΠΥ-ΕΠΥ) και αποδόθηκαν το 2010 από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ στα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ, ως «κοινωνικοί πόροι».

2. Ο κ. ΥΕΘΑ απαντώντας, την 20.2.2020, στην ως άνω σχετική ερώτηση (δείτε εδώ), μεταξύ των άλλων είπε ότι οι Ε.ΛΟ.Α. ρύθμισαν τη σχετική διαδικασία αναγνώρισης της μετοχικής σχέσης των ΕΜΘ, για την πρώτη πενταετία, κατά την οποία αυτοί ήταν ενταγμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ και εξετάστηκε η περίπτωση κατάργησης της εν λόγω κράτησης 2%, αλλά τότε, τα Γενικά Επιτελεία και οι αποφάσεις των Διοικουσών Επιτροπών των οικείων Ε.ΛΟ.Α
. δημιούργησαν κάποιες αντιρρήσεις, προέκυψαν αποκλίσεις επί του θέματος κατόπιν συνεκτίμησης και των οικονομικών επιπτώσεων που θα δημιουργούσε η εν λόγω κατάργηση, ως προς τα οικονομικά στοιχεία αυτών των φορέων. Το 2010 κρίθηκε ότι, οι κρατήσεις που είχαν υποστεί οι ΕΜΘ από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, αποτελούν «κοινωνικό πόρο», γιατί δεν είχαν μια μόνιμη σχέση.

3. Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσετε/αποστείλετε όλες τις αποφάσεις σας τις σχετικές με την κράτηση 2% που έλαβαν αρχικώς χώρα από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, για την πρώτη πενταετία προσλήψεως των ΟΠΥ-ΕΠΥ (και εφεξής ΕΜΘ) για την επικουρική σύνταξη αυτών και ιδίως αυτές (αποφάσεις σας) από τις οποίες προκύπτουν οι όποιες αντιρρήσεις σας για απόδοση αυτών των κρατήσεων στους δικαιούχους τους, μετά την επιστροφή τους από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ σε εσάς, το έτος 2010.

ΠΟΕΣ 309/2020 ΠΡΟΣ ΕΛΟΑ ΓΙΑ 2% ΕΜΘ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Επισυναπτόμενα αρχεία

309-2020 ΠΡΟΣ ΕΛΟΑ ΓΙΑ 2% ΕΜΘ.pdf
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ