2020-02-24 16:24:43
Φωτογραφία για Υπγος ε.α. προς 3ΕΑΑ-ΠΟΣ: ενημερώστε τα μέλη σας γιατί δεν κάνατε τα αυτονόητα (ΕΓΓΡΑΦΑ)
Δείτε ανοιχτή επιστολή του Υπτγου ε.α. κ. Απόστολου Παπαδόπουλου, που απέστειλε προς τις θεσμικές και μη ενώσεις αποστράτων στρατιωτικών, σχετικά με την τοποθέτησή τους στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, για το νέο ασφαλιστικό. Επίσης επισυνάπτονται όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή του αυτή.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

(Ανοιχτή επιστολή στις Ενώσεις αποστράτων Αξιωματικών)

Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2020

Με αφορμή τις τοποθετήσεις στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, των εκπροσώπων των θεσμικών και μη ενώσεων, για το «Νέο Ασφαλιστικό» και με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) για το μείζον αυτό θέμα, θεωρώ υποχρέωσή μου να διατυπώσω την προσωπική μου άποψη.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }


Παραθέτω τα γεγονότα κατά χρονολογική σειρά:

Στις αρχές Οκτωβρίου 2019,ο συνάδελφος κύριος Χατζής Δημήτριος υπέβαλε στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) μελέτη -πρόταση για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών των Ε.Δ. (επισυνάπτεται):

Σε αυτήν τεκμηριώνει με αδιάσειστα στοιχεία – επιχειρήματα:

Τον λόγο για τον οποίον τα στελέχη των Ε.Δ. πρέπει να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του Ν 4387/16 και να επανέλθουν στο προηγούμενο συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Τον τρόπο με τον οποίον μπορεί να γίνει αυτό ώστε οι συντάξεις τους να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και μάλιστα με μικρή Δημοσιονομική επιβάρυνση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ με την υπ αριθμόν 442/39/30/10/2019/08 ομόφωνη απόφασή του:

εγκρίνει-υιοθετεί την πρόταση του κυρίου Χατζή και ως πρόταση-θέση της ΕΑΑΣ πλέον με το υπ αριθμόν Φ.800/1/102/Σ.9/13 Ιανουαρίου 2020 έγγραφό της (επισυνάπτεται) την υπέβαλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα περαιτέρω.

Στις 12 Ιανουαρίου 2020 με ανοιχτή επιστολή μου (επισυνάπτεται) προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ), την καλώ να τοποθετηθεί στην πρόταση-θέση του κυρίου Χατζή:

Στις 11 Φεβρουαρίου 2020 ανησυχώντας για το ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει πάρει θέση στην πρόταση της ΕΑΑΣ υποβάλλω επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (επισυνάπτεται):

υπενθυμίζοντάς του τις υποχρεώσεις του, έναντι των στελεχών των Ε.Δ. Ουδεμία ενέργεια μέχρι σήμερα. Πλήρης περιφρόνηση.

Παράλληλα υπέβαλα σχετικές επιστολές, με τις οποίες αναδεικνύω το εν λόγω θέμα και παρακαλώ για την παρέμβασή τους, στον Κύριο Πρωθυπουργό και όλα τα μέλη της κυβέρνησης, στον Κύριο Πρόεδρο της Βουλής και σε αρκετούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. (επισυνάπτω μία εξ αυτών):

Συγχρόνως με ενημερωτικό σημείωμά μου απευθύνθηκα στα δημοσιογραφικά τμήματα τριών (3) τηλεοπτικών σταθμών και τριών (3) εφημερίδων.

Από τις τοποθετήσει τόσο των θεσμικών ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ), όσο και της ΠΟΣ στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο καθώς και στην επιτροπή της Βουλής διαπιστώνονται τα ακόλουθα:

Όλες οι τοποθετήσεις αφορούσαν τροποποιήσεις-βελτιώσεις του Ν 4387/16. Ουδεμία νύξη για εξαίρεση των στελεχών των Ε.Δ. από τις διατάξεις του και επάνοδο στο προηγούμενο συνταξιοδοτικό καθεστώς. Το ερώτημα που τίθεται είναι ΓΙΑΤΙ;

Γιατί η ΕΑΑΣ «ξέχασε» την ομόφωνη απόφασή του ΔΣ.; Γιατί δεν την κατέθεσε στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής; Η ΠΟΣ γιατί δεν πήρε θέση στην πρόταση του κυρίου Χατζή; Γιατί και οι δύο απέφυγαν να αναδείξουν το θέμα αυτό;Τους ικανοποιεί ο Ν.4387/16; Είναι καλύτερος από το προηγούμενο συνταξιοδοτικό καθεστώς; Αν ναι. Τότε ουδέν πρόβλημα. Εξηγήστε-ενημερώστε όμως τα στελέχη σας γιατί είναι καλύτερος ο Ν 4387/16. Αν όχι. Ομοίως εξηγήστε-ενημερώστε τα γιατί τα στελέχη των Ε.Δ. δεν έχουν κλάδο επικουρικής σύνταξης, που σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο είναι υποχρεωτικός για άπαντες, και γιατί η εφάπαξ παροχή τους δεν ρυθμίζεται-καταβάλλεται από τον eΕΦΚΑ αλλά από ειδικούς λογαριασμούς των οικείων Μετοχικών τους Ταμείων;

Γιατί αφού εμμένετε στο Ν 4387/16 δεν ζητήσατε κάποιο αντιστάθμισμα στο ότι τα στελέχη των Ε.Δ, ως μη έχοντα επικουρική ασφάλιση δεν επιβαρύνουν το κράτος με εισφορά 3,25% επί των αποδοχών τους; Π.Χ. Θα μπορούσατε να ζητήσετε αύξηση της Εθνικής σύνταξης κατά 50%, ήτοι 1,25% για κάθε συντάξιμο έτος και μέχρι τα 40 . Γιατί δεν το κάνατε;

Κύριοι εκπρόσωποι των θεσμικών και μη ενώσεων δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω. Παρακαλώ ενημερώστε τα μέλη σας γιατί δεν κάνατε τα αυτονόητα. Σημειώνω μόνο ότι το νομοσχέδιο ψηφίζεται την προσεχή Πέμπτη και αν θέλετε να επανορθώσετε υπάρχει χρόνος. Άλλωστε όλα τα μέλη της κυβέρνησης γνωρίζουν το θέμα αυτό. Υπόμνημα όμως θέλουν από θεσμικό παράγοντα. Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ.

Με εκτίμηση

Απόστολος Παπαδόπουλος

Υποστράτηγος ε. α.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ