2020-02-24 17:27:27
Φωτογραφία για Ο Safari θα σταματήσει να δέχεται πιστοποιητικά HTTPS άνω του ενός έτους
Νέα αλλαγή έρχεται για την ασφάλεια του Safari. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο δεν θα δέχεται πλέον πιστοποιητικά HTTPS που λήγουν σε περισσότερο από 13 μήνες από τη δημιουργία τους. Η μέγιστη διάρκεια ισχύος ενός πιστοποιητικού που θα γίνετε αποδεκτή από το Safari θα είναι 398 ημέρες, όπως ανακοινώθηκε από την Apple στο CA / Browser Forum. 

Ένα τέτοιο πιστοποιητικό καθιστά δυνατή την ύπαρξη ενός ιστότοπου σε HTTPS, αντί για HTTP. Αυτό παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες, καθώς το πιστοποιητικό προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο κρυπτογράφησης. Ο επισκέπτης είναι εγγυημένος ότι βρίσκεται στον επίσημο ιστότοπο και όχι αντίγραφο επειδή υπάρχουν έλεγχοι. Επιπλέον, βελτιώνεται η εμπιστευτικότητα, η οποία είναι πολύ πρακτική στους χώρους αγορών, όπως στις τράπεζες και σε άλλους, για να αποφύγετε την απομάκρυνση των δεδομένων σας σε πραγματικό χρόνο.

Στην περίπτωση του Safari, η Apple έκοψε το μέγιστο χρόνο για ένα πιστοποιητικό στο μισό για να προτρέψει τους διαχειριστές των χώρων να αυξήσουν την ασφάλειά τους. Αυτός θα είναι ένας τρόπος για πιο τακτικούς ελέγχους, όπου ένα τρέχον πιστοποιητικό μπορεί να ισχύει για περισσότερα από δύο χρόνια.

Είναι καλό να σημειώσουμε ότι η νέα πολιτική της Apple αφορά τα νέα πιστοποιητικά που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2020.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ