2020-02-25 10:10:03
Φωτογραφία για Πώς θα φύγει πιο γρήγορα ένας καλόγερος;

Οι καλόγεροι ή δοθιήνες, είναι μεγάλα σπυριά που προκαλούν πόνο. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να απομακρύνετε έναν επώδυνο καλόγερο.

Οι καλόγεροι έχουν συνήθως ροζ ή κόκκινο χρώμα και εμφανίζονται κάτω από το δέρμα. Πρόκειται για ένα μεγάλο σπυρί (συνήθως διάμετρο περίπου 1 εκατοστό) που πονάει και συχνά καλύπτεται από πύον. Μπορεί να προκληθεί από βακτήρια που μολύνουν αδένες της τρίχας και αναπτύσσονται γρήγορα. Συνήθως η φλεγμονή προκαλείται από σταφυλόκοκκο ή στρεπτόκοκκο.

Μπορούν να κάνουν την εμφάνιση τους σε όλα τα σημεία που υπάρχουν τρίχες, αλλά συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, στις μασχάλες, το λαιμό και τα οπίσθια. Οι καλόγεροι ταλαιπωρούν περισσότερο τους παχύσαρκους, όσους έχουν σακχαρώδη διαβήτη και τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Τι να κάνετεΚαθαρίζετε συχνά με σαπούνι την περιοχήΚαλύψτε τον με αποστειρωμένο επίδεσμο για να μην μολυνθείΜην σπάσετε τον καλόγερο για αποφυγή επιμόλυνσης και μην φοράτε στενά ρούχα.Πότε δεν πρέπει να αμελήσετε να πάτε στο γιατρόΑν η μόλυνση έχει εξαπλωθείΑν πονάει υπερβολικάΈχετε πυρετόΑν επιμένει μετά από 15 ημέρεςΑν εμφανίζετε συχνά καλόγερους, ίσως υποκρύπτεται κάποια άλλη πάθηση.

Ο γιατρός αφού σας εξετάσει θα σας δώσει πιθανότατα αντιβίωση. Μπορεί επίσης να χρειαστούν τοπικά φάρμακα, π.χ. κάποια αλοιφή, ή ακόμη και κάποια μικρή επέμβαση για την αφαίρεση του.

.



Let's block ads! (Why?)

ΧΡΗΣΙΜΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ