2020-02-25 10:47:16
Φωτογραφία για Επεισόδια, οδομαχίες και «μπλόκα» σε Λέσβο και Χίο
Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί σε Λέσβο και Χίο, όπου τη νύχτα σημειώθηκαν επεισόδια κατά την άφιξη μηχανημάτων έργου - συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ - προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες για την κατασκευή των νέων κλειστών κέντρων.

Οδομαχίες ξέσπασαν νωρίτερα στη θέση Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταχθείσα έκταση Καβακλή, καθώς αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να φτάσουν στο σημείο για να μεταφέρουν μηχανήματα ώστε να πραγματοποιήσουν εργασίες. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ξέσπασε φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία και σβήστηκε.

Επεισόδια στη Λέσβο για τα κλειστά κέντρα

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί και στην άλλη άκρη του δρόμου που οδηγεί στο Καβακλή, στη θέση Διαβολόρεμα. Στο σημείο έχουν παραταχθεί εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο
. Σε ανάρτησή του ο κ. Μουτζούρης έκανε λόγο για «ημέρα ντροπής», βάλλοντας κατά εκείνων «που διέταξαν τα έκτροπα». «Είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας. Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά» ανέφερε.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια στη διάρκεια της νύχτας στο λιμάνι της Μυτιλήνης, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, για περίπου δύο ώρες. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι συγκρούστηκαν με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Επεισόδια ξέσπασαν όμως τα ξημερώματα και στο λιμάνι Μεστών Χίου καθώς αποβιβάζονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν στο νησί, εν όψει της έναρξης των εργασιών κατασκευής νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου - Βολισού.

Εξαιτίας της ρίψης χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 5.00 η Αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Εκεί έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ