2020-02-25 15:37:44
Φωτογραφία για ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΡΟ
Όταν η νόσος του κινητικού νευρώνα , γνωστή και ως ALS, πλήττει περίπου 2 άτομα ανά 100.000, εύχεσαι απλώς να μην είσαι εσύ αυτός που θα σου χτυπήσει την πόρτα ... όταν είσαι μια μητέρα μόνη με δύο μικρά παιδιά που εξαρτώνται από εσένα δεν επιτρέπεται να συμβεί σε εσένα! Η ασθένεια, όμως, δεν κάνει διακρίσεις! Η Δήμητρα, στα 38 της χρόνια διαγνώστηκε με την νόσο του κινητικού νευρώνα! Οι κράμπες που πάθαινε στα πόδια και οι συχνοί πονοκέφαλοι την οδήγησαν για εξετάσεις στο Αττικό νοσοκομείο... Από τη στιγμή της διάγνωσης και έπειτα όλα άλλαξαν!

Οι γιατροί περιέγραψαν τα επόμενα, λίγα, χρόνια με τις πιο τρομακτικές λέξεις που θα μπορούσε να ακούσει κανείς... «προοδευτική νευροεκφυλιστική νόσος που οδηγεί σε μυϊκή αδυναμία και απώλεια κίνησης σε πόδια, χέρια, λαιμό και διάφραγμα, προβλήματα ομιλίας, δυσκολία μάσησης, κατάποσης, αναπνοής, αυξημένος κίνδυνος αναπνευστικών λοιμώξεων, εισροφήσεις, αναπνευστική ανεπάρκεια . . . Προσδόκιμο ζωής 3 – 4 χρόνια » . 


Η Δήμητρα σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά την διάγνωση, βρίσκεται εγκλωβισμένη στο ίδιο της το σώμα, να παρακολουθεί την ζωή να την προσπερνά... έχει καθηλωθεί πια στο κρεβάτι, αφού τα πόδια της δεν μπορούν να την στηρίξουν... αδυνατεί πλέον να αγκαλιάσει τα δυο της αγγελούδια, αφού έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της κινητικότητας των χεριών της, ενώ το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεται ακόμα και να τα παρηγορήσει, αφού έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην κατάποση και την ομιλία. Το μόνο που δεν επηρεάζεται από την πάθησή της είναι το χαμόγελο της! Το χαμόγελο αυτό που κάνει τα παιδιά της να ελπίζουν πως θα έρθει η μέρα που η μαμά τους θα γίνει και πάλι καλά. 

Μοναδική ελπίδα για να ανακουφίσει και να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της ασθένειας της βρίσκεται σε κλινικές του εξωτερικού, και συγκεκριμένα στο κέντρο αποκατάστασης ANOVA της Γερμανίας, ενώ ήδη έχουν σταλεί οι εξετάσεις και σε εξειδικευμένο κέντρο του Κιέβου. Το συνολικό κόστος της θεραπείας με βλαστοκύτταρα στην οποία χρειάζεται να υποβληθεί ανέρχεται στις 70.000 ευρώ, ποσό που η οικογένεια της αδυνατεί να καλύψει. 

Η Δήμητρα Χρυσαϊτου από την ακριτική Λέρο έχει ανάγκη την στήριξή μας. Ακόμα και η πιο μικρή βοήθεια είναι πολύτιμη! Ας φέρουμε το φως της ελπίδας στη ζωή της Δήμητρας και των παιδιών της, πριν να είναι αργά!

Πληροφοριες για βοηθεια προς τη Δημητρα επικοινωνηστε ΑΜΕΣΑ με τον πατερα της Δημητρας, κο Σπυρο Χρυσαιτη στα τηλεφωνα 6947890754 και 6947848324

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000635135987
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ