2020-02-25 17:44:06
Φωτογραφία για Κίνα και coronavirus: Όλο και περισσότερο μακριά από τους στόχους στις πωλήσεις των iphone
Η Κίνα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊο και αυτό γίνεται αισθητό και στην Apple τόσο από πλευράς πωλήσεων όσο και από πλευράς καταστημάτων της Apple που έπρεπε να κλείσουν για λίγο. 

Τα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης δείχνουν ότι οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά 28% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο, κάτι που είναι πολύ άσχημο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. "Τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο είναι πιθανό να είναι πολύ χειρότερα λόγω των προβλημάτων προσφοράς και ζήτησης που συνδέονται με την εμφάνιση του ιού", δήλωσε ο αναλυτής Timothy Arcuri της δικηγορικής εταιρείας UBS.

Επίσης, στην Κίνα, η Apple άνοιξε ξανά τα 29 από τα 42 καταστήματα της Apple, και ειναι περισσότερα από τα μισά. Τα περισσότερα καταστήματα έχουν όμως μειωμένες ώρες λειτουργίας, με μερικά να ειναι ανοικτά λιγότερο από 8 ώρες την ημέρα σε σύγκριση με 12 ώρες που ήταν πριν από την εμφάνιση του κοροναϊού. Και άλλα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν ξανά αυτήν την εβδομάδα, αλλά η Apple δεν έχει πει ακόμα πότε θα λειτουργούν όλα τα καταστήματα της Apple στην Κίνα.

Η παρουσία των Apple Stores στην Κίνα είναι απαραίτητη για τις πωλήσεις της Apple. Το κλείσιμο στα καταστήματα  ήταν ένας από τους δύο πρώτους λόγους για τους οποίους η Apple δήλωσε ότι δεν θα εκπληρώσει τον στόχο  των εσόδων για τουλάχιστον 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον τρίμηνο που λήγει τον Μάρτιο.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ