2020-02-25 20:24:31
Φωτογραφία για Κορωνοϊός - Μαρτυρία Ιταλίδας: «Τα τρένα στο Μιλάνο είναι άδεια»
Κάτοικος Μιλάνου μιλάει στο protothema.gr για το κλίμα που επικρατεί στην πατρίδα της

μετά την επέλαση του κορωνοϊού - «Οι Αρχές προσπαθούν να βάλουν «φρένο» στη μαύρη αγορά μασκών και απολυμαντικών»

H Ρομπέρτα, κάτοικος Μιλάνου και μητέρα δύο παιδιών, μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στην πατρίδα της λίγα 24ωρα μετά την επέλαση του κορωνοϊού.

«O τρόπος με τον οποίο εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στην Ιταλία δείχνει ότι κινείται από το Βορρά προς το Νότο», υποστηρίζει η Ρομπέρτα και προσθέτει:

«Στη Λομβαρδία έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι και πάνω από 206 κρούσματα ενώ ο έβδομος νεκρός εντοπίστηκε στην πόλη Βενέτο με τα κρούσματα να ανέρχονται σε 33.

Επίσης, ύποπτα κρούσματα καταγράφονται και σε άλλες ιταλικές πόλεις όπως τη Σικελία γεγονός που δείχνει ότι ο «Covid- 19» εξαπλώνεται από το Βορρά προς το Νότο».

«Να σας πως επίσης πως, στο πλήρωμα αεροπλάνου ιταλικών αερογραμμών με επιβάτες από τη Λομβαρδία , μετά την προσγείωση του στον Μαυρίκιο, οι αρχές τους ενημέρωσαν ότι είχαν δύο επιλογές: είτε να επιστρέψουν στην Ιταλία είτε να παραμείνουν σε καραντίνα σε τοπικό νοσοκομείο ... όλοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ιταλία».


Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι όλες οι σχολικές εκδρομές δεν θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Επιπλέον εάν κάποιοι μαθητές είναι άρρωστοι πάνω από πέντε ημέρες, θα γίνονται δεκτοί στο σχολείο μόνο με ιατρικό πιστοποιητικό.

Επίσης, η κυβέρνηση της Ρώμης προσπαθεί να βάλει «φρένο» στη μαύρη αγορά σε απολυμαντικά χεριών και προστατευτικές μάσκες αφού κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση πανικού και τα πωλούν σε τρελές τιμές».

«Ορισμένοι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός δεν είναι πιο επικίνδυνος από τη γρίπη κι ότι πολλές άλλες χώρες μπορεί να έχουν κρούσματα του ιού αλλά δεν προσπαθούν να εντοπίσουν».

«Ορισμένοι γιατροί λένε μάλιστα ότι η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό γιατί, αν ένας μεγάλος αριθμός ασθενών νοσήσει την ίδια στιγμή, δεν θα έχουμε αρκετά νοσοκομεία για να τους θεραπεύσουμε. Ωστόσο, αυτός ο ιός δεν είναι πιο επικίνδυνος από άλλους, απλώς εξαπλώνεται πιο γρήγορα κι είναι κάτι εντελώς νέο».

«Στο μετρό του Μιλάνου, τα τρένα είναι άδεια αν και αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, γίνονται επιπλέον απολυμάνσεις.

Τέλος, οι ιταλικές αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ χωρίς λόγο , αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα είδη πρώτης ανάγκης».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ