2020-02-26 00:30:42
Φωτογραφία για Ιεράπετρα: Αποβλήθηκαν 18 μαθητές για κατανάλωση αλκοόλ την Τσικνοπέμπτη
Αναστάτωση επικρατεί στο 1ο Γυμνάσιο της Ιεράπετρας, έπειτα από περιστατικό που συνέβη 

εντός του σχολείου, την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Σύμφωνα με το ...flashnews.gr, συνολικά 18 μαθητές αποβλήθηκαν για μία ημέρα και αποφασίστηκε να μην συμμετάσχουν σε πολυήμερες εκδρομές, καθώς φέρονται να ήπιαν αλκοόλ εντός του σχολείου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές θα κάνουν κάποιες παιδαγωγικές εργασίες που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Περαντώνης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, για το θέμα το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ορισμένους γονείς για τους χειρισμούς που έγιναν. Όπως είπε, ο Σύλλογος Γονέων 

είχε κάνει αίτημα για να γίνει μια εκδήλωση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης κάτι που τόσο ο ίδιος όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου δεν είδε με θετικό μάτι, αφού και στο παρελθόν είχαν συμβεί περιστατικά με μαθητές να καταναλώνουν αλκοόλ.


Τελικά όμως έπειτα από πίεση τόσο κάποιων γονέων όσο και μαθητών αποφασίστηκε να γίνουν τρεις ώρες μάθημα και στη συνέχεια να οργανωθεί μια εκδήλωση με τον διευθυντή να δίνει το ελεύθερο στα παιδιά να φέρουν αναψυκτικά, και διάφορα σνακ, να φέρουν τη μουσική που θέλουν, και τους γονείς να αναλαμβάνουν τα ψησίματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της γιορτής, είναι πως από ένα γείτονα που βρήκε ένα μπουκάλι πεταμένο έξω από το σχολείο, έγινε αντιληπτό πως μέσα σε μια αίθουσα κάποιοι μαθητές είχαν φέρει μαζί τους αλκοόλ και συγκεκριμένα τέσσερα μπουκάλια και κάποια άλλα πιο ελαφρά αλκοολούχα. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, όπου οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος και κάποιοι από ένα άλλο, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Το περιστατικό πάντως έχει φέρει αντιδράσεις σε γονείς, ορισμένοι εκ των οποίων υποστηρίζουν πως κάποιοι μαθητές άδικα αποβλήθηκαν, ενώ παράλληλα παράπονα γίνονται για το γεγονός ότι ο διευθυντής ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα του σχολείου όλα τα ονόματα των μαθητών του τμήματος, είτε συμμετείχαν ή όχι. 

Μια κίνηση που, όπως είπε ο κ. Περαντώνης, ίσως ήταν υπερβολική όμως από τη στιγμή που οι μαθητές δεν έλεγαν ποιοι ακριβώς συμμετείχαν έκρινε πως έπρεπε να το κάνει γνωστό το γεγονός για τον παραδειγματισμό όλων.

Πηγή: flashnews.gr

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ