2020-02-26 09:01:14
Φωτογραφία για Ο Ολυμπιακός του Πειραιά είστε;
Ο Παντελής Διαμαντόπουλος άλλη ομάδα ήξερε, άλλη βλέπει, όμως στο ποδόσφαιρο τίποτα δε γίνεται στην τύχη.

Ο Ολυμπιακός πίεζε να «γυρίσει» το ματς με τον ΑΠΟΕΛ. Πάνω στο γήπεδο έβλεπες έναν Ιταλό, μπροστά του, δυο Πορτογάλους και δυο Ισπανούς. Μπροστά από αυτούς έναν Αργεντίνο και έναν Σέρβο. Στη μια πλευρά έναν Βραζιλιάνο , στην άλλη έναν Νορβηγό και ανάμεσά τους έναν Γερμανό.

Μπροστά τους έναν δύστυχο Νιγηριανό, να τρέχει για όλους τους παραπάνω! Όχι, δε το γράφω για να πω ότι δεν έπαιζε Έλληνας(ξεκίνησε ο Φορτούνης), μη ξεγελιέστε. Αλλού θέλω να καταλήξω: Αυτοί όλοι πότε έπαιξαν μαζί; Εκτός αν το έκαναν σε κανα οικογενειακό διπλό στου Ρέντη. Η ομάδα του Πειραιά δεν καταστράφηκε καλοί μου φίλοι από το αποτέλεσμα στο ματς με τους Κύπριους. Το κακό και εκνευριστικό είναι, ότι βλέπεις παίκτες χωρίς ενέργεια, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς δυναμική στο παιχνίδι τους.


Πλην του Ιντέγε πραγματικά δε βλέπω κανέναν που να μπορεί. Και δυστυχώς βάζω και τον κακομοίρη τον Καμπιάσο στην ίδια μοίρα, γιατί ο παικταράς αυτός στη θέση που παίζει, αν δεν έχει υποστήριξη, δε μπορεί να κάνει κάτι αξιόλογο. Ο Μπέντο δε φταίει για όλα. Δε γίνεται στην τελική να ευθύνεται για τα πάντα. Αυτός ήρθε σχεδόν τελευταίος. Η ευθύνη του φυσικά, έχει να κάνει με τις επιλογές, με τα πειράματα και με τα …ανακατέματα. Ο ίδιος ο Πορτογάλος σίγουρα θα κληθεί να αφήσει το στίγμα του εναντίον της ΑΕΚ. Γιατί αν ο Ολυμπιακός δε κερδίσει και τον «δικέφαλο» ίσως να πρέπει να συζητάμε για άλλα πράγματα. Κακά τα ψέματα, αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός που ‘χε συνηθίσει να βλέπει ο κόσμος του. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την προσπάθειά του, αλλά δεν ήταν ούτε φόβητρο, ούτε θεριό ανήμερο.

Μια ομάδα που ευτύχησε να σκοράρει από νωρίς και μετά …τίποτα. Το ζήτημα είναι λοιπόν, τι έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». Και ξέρω ότι ακόμη και στην ηλικία που βρίσκονται, αν εμφανίζονταν στο Καραϊσκάκη ο Νοβοσέλατς με τον Σταύρο Παπαδόπουλο θα τους έλεγαν «μπείτε να ξεστραβωθούμε». Βαρύ αυτό που γράφω, αλλά τι να πεις; Το θέμα με τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού(κι αυτούς που παίζουν κι αυτούς που δε παίζουν) δεν είναι ότι δε μπορούν να διώξουν μόνο. Ούτε τη μπάλα να τσουλήσουν δε ξέρουν.

Το έκανε ο Ντα Κόστα, περισσότερο με τον τσαμπουκά του και τα νεύρα του, παρά με το ταλέντο του. Ο Μποτία ξεχάστε το. Μόνο διώχνει. Και αφού για πολλή ώρα η ομάδα δε κατάφερε να παίξει ορθολογικά, απέναντι σε αντίπαλο κλεισμένο πίσω, στο τέλος το έριξε στις γιόμες και στις σέντρες. Ναι, αυτό που για δυο δεκαετίες ο κόσμος του Ολυμπιακού το κορόιδευε, βλέποντάς του στους αντιπάλους, πλέον το παρακολουθεί ως το μέρος της τακτικής και του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας. Οι λόγοι γνωστοί.

Παιχνίδι από πίσω; Μια στις πενήντα! Σα να παίζουν τζόκερ τα στόπερ αν πάνε να φτιάξουν παιχνίδι.

Από το πλάι; Κλάψ' τα Χαράλαμπε. Τα μπακ ελάχιστη συμπαράσταση. Τα ακραία χαφ; Ο Σεμπά δημιουργικά δύσκολος. Ο Μάριν πρώτη φορά σε αυτό το ματς στα πλάγια, δε μπορεί στη γραμμή, συγκλίνει, αλλά τον περίμεναν οι Κύπριοι!

Ο Φορτούνης ψάχνεται, μπήκε βασικός αυτή τη φορά και στο πρώτο μέρος προσπάθησε να θυμηθεί τον εαυτό του.

Η προσπάθεια να κάνει ο Ιντέγε τον… Λεμπρόν Τζέιμς συνεχίζεται. Είναι σε καλή κατάσταση, είναι φιλότιμος, αλλά παίζουν και αντίπαλοι.

Πάντως είχε τις ευκαιρίες του ο Ολυμπιακός, αλλά χωρίς διάρκεια, χωρίς ρυθμό. Θέλει πολλή δουλειά αυτή η ομάδα και να βρουν ρόλους.

Μπήκε από πολύ νωρίς στα ζόρια η ομάδα του Πειραιά. Σε μια φάση προπόνησης και για τους δυο, τελικά κέρδισε η ομάδα που έκανε επίθεση. Τι εννοώ; Το ξεδίπλωμα του ΑΠΟΕΛ είναι από τις βασικότερες ασκήσεις που κάνουν οι ομάδες. Από το κέντρο να βγει μια μπάλα στο πλάι. Συνεργασία εκεί χαφ και μπακ, βγαίνει ο τελευταίος βγάζει σέντρα και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, κάνουν κίνηση τρεις παίκτες. Ένας φεύγει σφαίρα στο πρώτο δοκάρι, αν τη βρει μπαίνει γκολ. Όπως κι έγινε. Οι άλλοι δυο πάνε στο πέναλτι και δεύτερο δοκάρι αντίστοιχα. Αντίπαλοί τους; Κώνοι! Οι Κύπριοι έκαναν αυτή την άσκηση σε επίσημο ματς, αντίπαλοι τους ήταν άνθρωποι, αλλά λειτούργησαν κι αυτοί σαν κώνοι. Καμία ισορροπία από τον Ολυμπιακό στο αριστερό μέρος της άμυνάς του. Καμία μετατόπιση του Φιγκέιας που έκλεισε στην περιοχή σε ρυθμό... Επιτάφιου. Και ο Λεάλι έχασε την εκτίμηση και μπήκε το γκολ. Εννοείται ότι δε θα «πληρώσει» ο τερματοφύλακας όλη τη χάλια αντίδραση στο γκολ. Σάμπως και να ρίχνατε όλο το φταίξιμο στον Ιταλό πορτιέρε θα άλλαζε η μόνιμη… κατάσταση στην ομάδα του Πειραιά, που τη θέλει να ‘χει προβλήματα στην άμυνα; Ποτέ! Ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός στα μετόπισθεν.

Και έχει χάσει και την «επιθετικότητά του» από το μπακ. Τα ίδια να λέω; Και ο Ντελα Μπέγια και ο Φιγκέιρας δε μπορούν να βοηθήσουν. Μέχρι να επιστρέψει ο Ελαμπντελαουί, θα πουν τον «Δεσπότη, Παναγιώτη» οι Πειραιώτες για να δουν προκοπή και σωστή συνεργασία στα «φτερά». Όμως όταν δεν έχεις στόπερ της προκοπής που να εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη και έχεις χάσει τα πάντα από τη μέρα που ο Κώστας Μανωλάς πάτησε το πόδι του στο Φιουμιντσίνο, δε μπορείς να συζητήσεις κάτι άλλο. Ο Ολυμπιακός είχε φάσεις πολύ απλά γιατί ο Ιντέγε, αυτόν τον Μερκή τον είχε για πρωινό. Δημητριακά στο γάλα του Νιγηριανού ήταν ο συμπαθής Κύπριος αμυντικός, αλλά οι ενέργειες του υπερφορμαρισμένου αυτή την εποχή επιθετικού τω «ερυθρόλευκων» δεν έβρισκαν την ευτυχή κατάληξη μέσω των συμπαικτών του.

Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την ομάδα του λιμανιού, από τη στιγμή που οι Κύπριοι κλείστηκαν ακόμη πιο πίσω. Όταν δεν έχεις πατήματα και αυτοματισμούς, όσο πιο μαζεμένος είναι ο αντίπαλος πίσω, τόσο δυσκολότερο έργο έχεις για να τον βλάψεις. Οι αλλαγές που έκανε ο Μπέντο, έδωσαν κίνηση, αλλά όχι κάτι περισσότερο. Ο Καρντόσο κέρδισε φάουλ, ο Μάρτινς ήταν κινητικός, ενώ ο Ελιονούσι δε βοήθησε. Δε μπορείς όμως να καθίσεις να… εγχειρήσεις τον Ολυμπιακό. Καταλαβαίνω ότι πολλοί θα το ήθελαν, όμως υπάρχει το ματς με την ΑΕΚ. Ο ασθενής μπαινοβγαίνει από το δωμάτιο στην… εντατική; Θέλετε να το δεχτώ; Οκ, αλλά είναι βαρύ. Όμως τίποτα από αυτά δε μετράνε, αν δε γίνει πρώτα το ματς με τον «δικέφαλο». Η Ένωση έχει μεγάλη ευκαιρία.

Βρίσκει τον Ολυμπιακό με δυο σερί ήττες. Εδώ θα ισχύσει ένα από τα δυο. Ή το πληγωμένο θηρίο θα αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο, ή ο «δικέφαλος» θα του διογκώσει τα προβλήματα. Για την ώρα εσείς, κρατήστε το ποδοσφαιρικό σκέλος: Ο Φορτούνης και ο Μάριν όταν έβαζαν τη μπάλα κάτω, έκαναν ό,τι γούσταραν. Όμως αυτό έγινε ελάχιστες φορές. Ο Ολυμπιακός δεν έχει διάρκεια, δεν έχει ρυθμό, δεν έχει «δέσιμο». Οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει καν που παίζουν. Και αυτό θα κάνει ακόμη και μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων να ελπίζει ότι μπορεί να βλάψει τον Ολυμπιακό μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Το έκανε η Λάρισα, πήγε να το κάνει ο Ηρακλής, το έπραξε και ο ΑΠΟΕΛ! Θέλετε το μοναδικό θετικό; Πιο χάλια δε μπορούν να παίξουν! Αυτός όμως σίγουρα δεν είναι ο Ολυμπιακός που ξέρουν οι οπαδοί του, αλλά και οι «εχθροί του» Πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το άδικο να λέγεται!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το άδικο να λέγεται!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ