2020-02-26 12:14:50
Φωτογραφία για Ο άγνωστος πόλεμος του διαστήματος
[26/02/2020 - 11:52]

Ο άγνωστος πόλεμος του διαστήματος

Γράφει ο Λύκαστρος :

Πριν από δύο εβδομάδες το ρώσσικο μυστικό διαστημόπλοιο, ξεκίνησε να παρακολουθεί σε μια νέα τροχιά γύρω από τη Γη ,  έναν μυστικό δορυφόρο κατασκοπείας των Η.Π.Α.

Η ασυνήθιστη κίνηση του ρωσικού Cosmos 2542 στις 20 Ιανουαρίου του επιτρέπει να παρακολουθεί στενά το αμερικανικό KH-11, ένα τροχιακό δορυφόρο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κοιτάζει από ψηλά τη Γη. Και δεν υπάρχουν πολλά που οι Αμερικανοί διαστημικοί χειριστές μπορούν να κάνουν γι ‘αυτό. Για τους Αμερικανούς, αυτή η κίνηση από τους Ρώσους σε περίοδο ειρήνης είναι ενοχλητική. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, θα μπορούσε να είναι ένα προοίμιο μιας επίθεσης.

Το Cosmos 2542 είναι αυτό που οι χειριστές διαστήματος ονομάζουν  “inspection satellite.” . Με τους αισθητήρες και τους προωθητήρες, ο δορυφόρος μεγέθους μίνι-ψυγείου μπορεί να ελιχτεί κοντά σε άλλα διαστημόπλοια και να τα ανιχνεύσει. Κάποιες επιθεωρήσεις θα μπορούσαν να διπλασιαστούν ως όπλα, να αλλοιώσουν ή ακόμα και να καταστρέψουν το εχθρικό διαστημόπλοιο.

Σύμφωνα με το ρωσσικό υπουργείο άμυνας  ….Ο σκοπός του πειράματος είναι να συνεχιστούν οι εργασίες για την αξιολόγηση της τεχνικής κατάστασης των εγχώριων δορυφόρων“.

Αλλά ήταν προφανές ότι ένας αμερικανικός δορυφόρος που τον αποκαλούν USA 245  ήταν ο πραγματικός στόχος. Η αρχική τροχιά του Cosmos 2542 του επέτρεψε να περάσει  λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα από το KH-11 κάθε 11 ή 12 ημέρες, σημείωσε ο Michael Thompson, ένας Αμερικανός μεταπτυχιακός φοιτητής που φωνάζει με μια μικρή εταιρεία διαστήματος και, στον ελεύθερο χρόνο του, παρακολουθεί δορυφόρους. Από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, ο Cosmos 2542 έμεινε ως επί το πλείστον σε πολύ κοτινή απόσταση από τον KH-11, καθώς ο δορυφόρος του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης των Η.Π.Α. διέκρινε την επιχείρησή του με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης .

Στη συνέχεια, στα μέσα Ιανουαρίου, ο Κόσμος 2542 πέρασε κοντά στον αμερικανικό  κατασκοπευτικό δορυφόρο , και έκανε την κίνηση του. Αντί να παρασύρεται όπως συνέβαινε συνήθως, ο Cosmos 2542 πραγματοποίησε μια σειρά ελιγμών μεταξύ της  20 Ιανουαρίου  και της  23 Ιανουαρίου για να βρίσκεται  ουσιαστικά κοντά με τον USA 245.  Σε αυτό το εύρος, ο Cosmos 2542 μπορεί να πάρει αρκετά λεπτομερείς φωτογραφίες του KH-11. Η σχετική τροχιά του σχεδιάστηκε πραγματικά έξυπνα ώστε να μπορεί να το κάνει. Δεν είναι σαφές πόσα μπορεί να μάθει η Ρωσία από τη φωτογράφηση του KH-11. Προσωπικά, νομίζω ότι η αξία των πληροφοριών των παρατηρητών των οπτικών δορυφόρων κατασκοπείας όπως αυτή είναι πιθανώς περιθωριακή.

Είναι ευρέως γνωστό  ότι τα KH-11 χρησιμοποιούν τον ίδιο φακό που αποτελεί τη βάση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble της NASA, οποιοσδήποτε με εμπειρία στην οπτική μπορεί να εκτιμήσει τις δυνατότητες του KH-11. Η κατασκοπεία σε έναν δορυφόρο κατασκοπείας μπορεί να μην είναι κάτι ιδιαίτερα περίεργο. Η Ρωσία έχει αναπτύξει αρκετούς μυστηριώδεις δορυφόρους κατασκοπείας από το 2014 έως και σήμερα. Η Κίνα, η Ιαπωνία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει τα δικά τους σκάφη ελέγχου. Το μυστηριώδες ρομποτικό mini-shuttle X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ μπορεί να είναι το πιο διάσημο διαστημικό σκάφος με δυνατότητες κατασκοπείας. Όλα αυτά όμως τα σκάφη και οι δορυφόροι έχουν δυνατότητες ως …ΟΠΛΑ.!!

Μπορεί κανείς να τα εξοπλίσει με λέιζερ, ίσως να βάλει κάποια εκρηκτικά πάνω τους. Αν κάποιος-κάτι έρχεται πολύ κοντά σε κάποιο στρατιωτικό δορυφόρο, μπορεί να πάθει κάποια “βλάβη”. Αυτές οι μανούβρες του  Cosmos 2542 για να κατασκοπεύσει στενά έναν αμερικανικό κατασκοπευτικό  δορυφόρο, μπορεί να δηλώνει ότι η Ρωσσία κάνει πρακτική και προετοιμασία για πόλεμο.

Τα συστήματα KH-11 δεν είναι γνωστό αν διαθέτουν αμυντικά συστήματα. Όχι όχι τότε  θα είναι  χρήσιμα μόνο  κατά την διάρκεια  ειρήνης.

Εν κατακλείδι να πούμε ότι σε όλη την ανθρώπινη ιστορία ο χώρος του διαστήματος υπήρξε πηγή γοητείας, προκαλώντας δέος και επιβλητικό σεβασμό. Ο χώρος του διαστήματος έχει προωθήσει τον πολιτισμό μας με πιο απτές μεθόδους. Το φεγγάρι χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει τα πρώτα ημερολόγια, ο ήλιος μας επέτρεψε να ποσοτικοποιήσουμε τις ώρες σε μια μέρα, και τα αστέρια βοήθησαν τους εξερευνητές να περιηγηθούν στην υδρόγειο. Και ο χώρος συνεχίζει να ενθαρρύνει τις ανθρώπινες καινοτομίες σε πιο πρόσφατους καιρούς, με επιστημονικές ανακαλύψεις στο διάστημα που μας επιτρέπουν να μάθουμε περισσότερα για τον δικό μας πλανήτη.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο διαστημικός χώρος έχει μετατραπεί ολοένα και περισσότερο σε πεδίο μάχης. Βασιζόμενοι στη δυναμική του Διαστημικού Αγώνα, οι Η.Π.Α. έχουν στρέψει την προσοχή τους στην επένδυση του C4ISR (Command, Control, Computer, Communications, Intelligence, Surveillance, and Reconnaissance).

zeys-elaynon και thesecretrealtruth

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Ο άγνωστος πόλεμος του διαστήματος periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ